Kicsin múlt a bravúr a Haladás ellen

A bajnoki címre is esélyes Haladás VSE ellen csapott össze hétfőn este a Messzi István sportcsarnokban az SG Kecskemét Futsal együttese. A több kulcsjátékosát is nélkülöző vendégek nagyot küzdöttek, és elvitték a három pontot a Messzi István sportcsarnokból.

Kecskeméti lehetőségeket jegyezhettünk fel a mérkőzés első perceiben, ám Alasztics a helyén volt minden alkalommal. Tombáczot is próbára tették, és az ő eszén sem tudtak túljárni a támadók. A 6. percben nagy helyzetet puskáztak el a kecskemétiek: Klacsák csínbe kapta a labdát egy kontrát követően, így csak szögletig jutottak. A félidő derekán Gavrilovic előtt volt ott a lehetőség, hogy megszerezze a meccs első gólját, de Alasztics védeni tudott, majd a vendégek is megszerezhették volna a vezetést, viszont az utolsó passz pontatlan volt. A 11. minutumban Ristic tüzelt a bal szélről, messziről nagy erővel, és a takarásból eleresztett löketet már nem tudta a vasiak kapusa kitolni, 1-0. Nem sokkal később Sallai is távolról kísérletezett, lövése a kapufáról kifelé vágódott azonban. Oldalról jöhetett az 14. minutumban a Kecskemét, Scherban pedig a legurított labdát óriási erővel zúdította Alasztics hálójába, 2-0. Rohamozni kezdtek a vendégek, majd mikor már úgy tűnt, felszabadulhat a kecskeméti kapu a nyomás alól, akkor egy előre löbbölt labdát Vidák értékesített zavartalanul, 2-1. Tízmétereshez jutott az SG Kecskemét Futsal húsz másodperccel a félidő előtt, ám Mánya büntetőjét Alasztics lábbal hárította, majd az ellentámadásból Milos Simic tudott egy lecsorgó labdát a kapuba terelni, 2-2. 

A szünet utáni első nagyobb lehetőség a Haladás előtt adódott: Nagy húzta meg a szélen, ám lapos lövése elsuhant a kapufa mellett. Milos Simic állhatott a 22. percben a labda mögé szabadrúgáshoz, de kísérlete levágódott a bal kapufa mellé beálló hazai védőről. Nem sokkal később Vas kapufáig jutott, majd ismét ő lőtt messziről, de Tombácz a helyén volt. A kecskemétiek kontrákból és pontrúgásokból veszélyeztettek, a hálót megzörgetni viszont nem sikerült nekik sem. A 32. percben egy szöglet után megszerezte a Haladás a vezetést Nagy révén, 2-3. Nem esett össze a hazai gárda, és egy formás támadásból egyenlített, de nem sokáig tarthatott az öröm, mert Gavrilovic góljára a középkezdés után Vidák adott választ, 3-4. Létszámfölényes játékkal próbálkozott a Kecskemét, de megtörni nem tudták a masszívan védekező szombathelyieket. Pénteken újabb kemény megmérettetés vár Koós Károly tanítványaira, hiszen a szintén bajnoki álmokat dédelgető MVFC Berettyóújfalu vendégei lesznek.

Koós Károly vezetőedző értékelése: Hétről hétre tapasztaljuk, hogy mennyire nehéz a felsőházban pontot, pontokat szerezni. A mai meccsre is feltettünk mindent, és úgy gondolom, hogy emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Az előny tudatában kicsit úgy éreztem, hogy túlságosan megnyugodtunk, és visszaesett a koncentrációnk. Elkerülhető gólokat kaptunk, és visszajött ezekkel a meccsbe a Haladás. Még sokat kell tanulnunk, hogy egy ilyen hőfokú meccset 2-3 gólos előnyről, hogyan lehet megtartani, mert mint az ma is látszott, az élmezőnyben ekkora vezetés könnyen elolvadhat. A hátralévő mérkőzéseinken a maximumot kell nyújtanunk, a Haladásnak gratulálunk és sok sikert kívánunk.

SG Kecskemét Futsal – Haladás VSE 3-4 (2-2)
Férfi Futsal NB I Felső-ház 6. forduló
2021.04.26., 19:00
Messzi István sportcsarnok

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1621824