Fontos győzelem az első hazain!

Első hazai bajnokiját játszotta augusztus 23-án 19 órától az SG Kecskemét Futsal együttese a 2021/22-es NBI-es évadban. A vendég az újonc Kistarcsa Futsal gárdája volt, akik a vártaknak megfelelően megnehezítették Koós Károlyék dolgát, ám a győzelem nem forgott veszélyben.

Esélyeshez méltóan kezdett a hazai alakulat, és magukhoz ragadták a kezdeményezést. Hadnagy volt erőszakos és lőtt éles szögből kapura az első hazai támadásból, majd Mánya hozta Sallait helyzetbe, ám gól nem született. Tovább nyomtak a kecskemétiek, majd egy rögzített szituáció után Mánya átlövése talált utat a kapuba két perc elteltével. 1-0. Nem sokat kellett várni a következő hazai gólra: Sallai kapott forintos labdát a 4. minutumban, és ezúttal már nem hibázott, 2-0. Éledeztek a sokkból a vendégek, és gyors kontrákat vezettek, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, vagy pedig Rigó volt a helyén. A 12. percben aztán egy lefordulásból Kövesdi lökete a jobb alsóban kötött ki, Rigó már hiába vetődött, 2-1. Felpörögtek az események, Aleksic vette hátára a kék oroszlánokat, bátor megindulásokból próbálkozott visszaállítani a kétgólos differenciát, ám nem járt sikerrel. Hadnagy előtt ajtó-ablak helyzet kínálkozott, okos emelése viszont kissé magasra sikeredett. A mélyen védekező vendégek beszorultak a kapujuk elé az első félidő  hajrájában, és a sok kecskeméti lehetőség végül góllá érett: Ristic nyargalt végig a jobb szélen, majd Boznánszky érkezett jó ütemben, 3-1.

Hazai rohamokkal folytatódott az összecsapás, Hadnagy nagy kedvvel vállalkozott, a háló viszont nem rezzent. Kisebb adok-kapok alakult ki, majd egy semmiből jött kistarcsai kapufa borzolta a kedélyeket. Ristic és Boznánszky is besárgult, öt perc elteltével már négy faultja volt a Kecskemétnek, majd egy rossz tempójú belépő után az ötödik is felkerült a táblára. A szabadrúgásból kíméletlenül büntetettek a vendégek, Besnyő elemi erővel lőtt a jobb alsóba, 3-2. Vérszemet kapott a Kistarcsa, mentek az egyenlítésért, majd visszavette az irányítást az SG Kecskemét Futsal, és Ristic 15 méteres sistergős bombája utat talált a kapuba, ezzel megnyugtatva a hazai publikumot, 4-2. Nem adta fel az újonc alakulat, és kiharcolták a hatodik faultot, ami után kisbüntető jöhetett. A labda mögé Bita állt oda, Rigó viszont érezte a sarkot, és bravúrral védett. Mentálisan megroppantak a vendégek, számos kecskeméti gólhelyzet alakult ki a végén, az eredmény már nem változott, 4-2-re megérdemelten nyert az SG Kecskemét Futsal. 

Koós Károly vezetőedző értékelése: Nagyon fontos volt, hogy győzni tudtunk. Úgy gondolom megérdemelt volt a siker, megdolgoztunk érte. A Kistarcsa remekül küzdött és feladta nekünk a leckét, de amikor kellett, váltani tudtunk, és ezzel megszereztük a három pontot. A bajnoki szünetben igyekszünk továbblépni, és csiszolni a játékunkat, és ha sikerül, akkor egy edzőmeccset is szeretnénk majd lekötni, de ez még a jövő zenéje. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, és köszönjük a szurkolóinknak a biztatást!

SG Kecskemét Futsal – Kistarcsa Futsal 4-2 (3-1)
Férfi futsal NBI, 2. forduló
2021.08.23., 19:00 @ Messzi István sportcsarnok

Jegyzőkönyv