Dr. Vercz Tamás: Új otthonra leltünk, értéket teremtettünk!

Közel 1 milliárd forintból valósult meg Kecskeméten a Katona József Gimnázium udvarán a tornacsarnok, amely évtizedes álmokat váltott valóra. A 30%-ban önkormányzati, 70%-ban SG Kecskemét Futsal TAO-felajánlásokból finanszírozott projekt valóra vált, így a diáksport, szabadidősport és profi csapatok is használatba vehetik.

-Sokan csak az építkezést, a pénzügyi megvalósítást, a földből a magasba szökő impozáns épületet látják a most felépített tornacsarnokban a Katona József Gimnázium udvarán – mondta el dr. Vercz Tamás, a projekt mozgatórugója, az SG Kecskemét Futsal ügyvezető elnöke. – Azonban, úgy gondolom, ezen tényektől sokkal, de sokkal több van a háttérben. Értéket teremtettünk! Értéket Kecskemét Megyei Jogú Városnak, és annak minden polgárának, közvetve, vagy közvetlenül. Továbbá a Kecskeméti Katona József Gimnázium összes jelenkori és jövőbeli tanulójának, és értéket teremtettünk a ScoreGoal Kecskeméti Futsalnak, és a közös használat során együttműködő kecskeméti röplabda sportágnak is.

Hogyan vált az álom valósággá?

-Oly sokat beszéltünk már a technikai és műszaki adottságokról, a finanszírozási számokról, de nem elégszer köszöntük meg a segítő, támogató kezeket, mindenkinek, akik csak egy picit is közreműködtek ezen ékszerdoboz létrehozásában. Így hát jöjjenek most a hála szavai. Köszönöm Szabó István akkori Igazgató Úrnak, aki hitt a projektben, és hitt személyes elhivatottságomban, továbbá köszönöm Szemereyné Pataki Klaudia Polgármester Asszonynak, hogy az első beszélgetéstől kezdődően teljes mellszélességgel kiállt az új tornacsarnok megépítése mellett. Köszönöm Kecskemét Megyei Jogú Város valamennyi köztisztviselőjének, akik a projekt megvalósításában részt vettek. Köszönöm az építészmérnök csapatnak, a műszaki ellenőr csapatnak, a TAO menedzsereknek, a könyvelésnek, könyvvizsgálatnak, a Kecskeméti Katona József Gimnázium Intézményvezetőjének Csáki Tibor Úrnak és összes dolgozójának, vagy éppen köszönöm a Kecskeméti Tankerületnek segítő munkáját. Végezetül, de nem utolsó sorban köszönöm a kivitelező vállalkozásnak, a HÉP Zrt.-nek a szakszerű, pontos, mindenben a rendelkezésünkre álló kivitelezését. Úgy vélem, ez a projekt nem egy volt a sok közül, hanem az egyetlen, egy igazán kiváltságos projekt.

A futsal új otthonra lelt

-Hogy mit jelent a kecskeméti futsal számára ez a tornacsarnok? Talán mindent! 8 évvel ezelőtt 10 gyerekkel kezdtük meg a munkát. Ma már 3 korosztályban, 60 utánpótláskorú gyermekkel dolgozunk, és egy első osztályú felnőtt csapattal büszkélkedhetünk. És itt még nem szeretnénk megállni. Ha csak a tényeket szeretném nézni, akkor a Scoregoal Kecskeméti Futsal új otthonra lelt. Az egyik legrégebbi vágyam valósult meg ezzel: elkezdhetjük tovább gyarapítani a futsal-családot! Egy helyen az utánpótlás és felnőtt csapat edzései, felkészülései, ez egy óriási erő és motiváció az egész klub számára, egy igazi bázis.

Pénzügyi források nélkül ez a beruházás csak a tervasztalon maradhatott volna

-Kecskemét Megyei Jogú Város adta a projekthez szükséges pénzügyi önerőt, amely a teljes projekt költségvetés 30%-a. Továbbá vannak a TAO felajánló vállalkozások, akik a társasági adójuk egy részét erre a nemes célra fordították. Ez összesen 56 vállalkozást érintett, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Így elmondhatom, itt mindenki nagyon fontos szereplője volt ennek az álomnak a megvalósulásában, igazi összefogás gyermeke az új tornacsarnok. Külön öröm a számomra, hogy ezen közös erőfeszítések a tornacsarnok névválasztásában is megjelentek, habár jómagam nem ismerhettem személyesen Dunszt Ferenc Urat, a kecskeméti röplabda ikonikus alakját, de az egyeztetések során egyértelműen kirajzolódott előttem az a nagy szeretet és tisztelet, ami irányt mutatott a tornacsarnok elnevezésében. Hagyományőrzés, tisztelet, jövőkép és kemény munka, ez alapozza meg klubunk filozófiáját. Bízom benne, hogy sok örömet tudunk Kecskemét városának adni sikereinkkel a közeljövőben!

fotók: keol.hu / Katona József Gimnázium Facebook