Bravúros döntetlen Berettyóújfaluban

Igazságosnak mondható döntetlennel zárult az SG Kecskemét Futsal – MVFC Berettyóújfalu összecsapás a felsőházi rájátszásban, és ezzel megszerezte ebben a szakaszban az első pontját Koós Károly együttese.

Bátor, jó értelemben vett agresszív játékkal kezdett az SG Kecskemét Futsal együttese a korábban a Bajnokok Ligáját is megjárt Berettyóújfalu otthonában. Kiegyenlített küzdelem folyt a játékrész zömében, nagyobb lehetőségei a hazai együttesnek adódtak, ám Rigó rendre hárítani tudott, vagy a védelem blokkolt. A félidő derekán Nagy Dániel került óriási helyzetbe, ám lökete a jobb kapufa mellett suhant el végül. MVFC időkérés után sem bírtak egymással a felek, majd a 15. percben Mánya szabadrúgásába tette bele a lábát Gavrilovic a kapu előterében, és a játékszer utat talált kis szerencsével a hálóba, 0-1. Nagy nyomást helyezett a kecskeméti kapura a Berettyóújfalu, ám komolyabb akció már nem bontakozott ki, így egygólos SG Kecskemét Futsal előnnyel mehettek szünetre a felek.

Alig kezdődött el a második felvonás, és egy Rigó által feldobott labdából Kulcsár tudta növelni a kecskemétiek előnyét, 0-2. A sokkból felébredő hazaiak aztán felpörgették játékukat, ám fölényük meddőnek jó darabig bizonyult. Egy véleményes szabálytalanság után a 28. percben Sidnei állhatott a labda mögé, és higgadtan a jobb felsőbe vágta a büntetőt, 1-2. Óriási erőket mozgósított az MVFC, hogy kiegyenlítsen, a hírös városiak pedig kontrákból veszélyeztettek. Létszámfölényes játékra váltott a Berettyóújfalu, és egy középre betett labdát Nagy Imre tudott bepörgetni a kecskeméti kapuba három minutummal a vége előtt, 2-2. Tovább erőltette a korábban sikeres taktikát az MVFC, ám majdnem ráfáztak, de Ristic egészpályás tekerése végül nem jutott a hálóba, így maradt az igazságosnak mondható döntetlen.

Koós Károly vezetőedző értékelése: Úgy gondolom, hogy megérdemeltük a pontszerzést, kicsit sajnálom, hogy nem három lett belőle, de ha előzetesen azt mondják, hogy Berettyóújfaluból hozunk el egy pontot, akkor aláírom. A korábbi fájó vereségek után is megmutattuk, hogy milyen karaktere van az együttesnek, és hogy nem a szerencse repített minket a felsőházba. Igazi csapatként küzdöttünk, büszke vagyok a fiúkra! Megmaradt az esélyünk, hogy az utolsó két fordulóban kiharcoljuk a negyedik helyet, és éremért játszhassunk. Ehhez a mai napon bemutatott játékot kell produkálnunk a folytatásban is!

MVFC Berettyóújfalu – SG Kecskemét Futsal 2-2 (0-1)
Férfi Futsal NB I Felső-ház 7. forduló
2021.04.30., 18:30
Pálfy István Rendezvénycsarnok

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1621827