Az utolsó leheletig küzdött az SG Kecskemét Futsal

A tét nagy volt a hétfői összecsapáson mindkét gárda számára, hiszen a győztes együttes játszhat a folytatásban a bronzéremért a Debrecennel szemben. Ennek fényében kiélezett csata dúlt a veszprémi sportcsarnokban. Az összecsapást végül a bakonyiak húzták be, ám az SG Kecskemét Futsal együttese így is fennállásának legeredményesebb évét tudhatja maga mögött.

Nagy veszprémi helyzetekkel indult az összecsapás, de Rigó eszén nem tudtak túljárni. Szabadrúgásból aztán a kecskemétiek is veszélyeztetni tudtak, Mánya löketét azonban Spandler hárítani tudta. Fridrich került három perc elteltével többször is közel a gólszerzéshez, az SG Kecskemét Futsal hálóőre azonban továbbra is ihletett formában védett. A túlsó térfélen Ristic távolról forgácsolta szét a kapufát, majd az ő kezét érintette a labda a 6. percben egy szögletet követően, amiért büntetőt ítélt a játékvezető a hazaiak javára. Az ex-kecskeméti, Rutai állt oda elvégezni, és nagy erővel a léc alá lőtt, 1-0. Nem sokkal később Tatai is megzörgette a hálót, így gyorsan kétgólos hátrányba kerültek a kecskemétiek, 2-0. Nem törtek meg a kék oroszlánok, és a 8. percben egy labdaszerzés után Mánya fordult kapura, lövése pedig a kapusról a hálóba vágódott, 2-1. Vérszemet kaptak Koós Károly tanítványai, és az etap derekán a kecskeméti nevelésű Récsei kapott kiváló centerezést, és szép átvétel után a léc alá bombázott, 2-2. Kiegyenlített játék folyt ezután, mindkét oldalon adódtak lehetőségek a vezetés megszerzésére. Végül ez a Veszprémnek sikerült kettő minutummal a félidő előtt. Tatai csent el egy labdát, és mehetett egyedül a kapura. Először a kapufát találta el, majd a kipattanóval szerencséje volt, és másodjára már nem hibázott, 3-2. Az első felvonásban több gól nem született, így egygólos hazai előnnyel mehettek szünetre a felek.

Fordulás után pontatlanul játszottak az együttesek, komolyabb lehetőség nem bontakozott ki az első öt percben. Kezdeményezőbbnek bizonyultak a bakonyiak, Rutai távoli kísérlete centikkel kerülte csak Rigó kapuját, majd Tatai lövését kellett lábbal védenie a kecskeméti kapusnak. A 29. minutumban Bencsik szerzett labdát, majd önzetlenül tálalt Tatai elé, aki újra kétgólosra növelte a hazai előnyt, 4-2. Pál fél percre rá szemfüles góllal 5-2-re módosította az állást, az SG Kecskemét Futsal pedig létszámfölényes taktikára váltott azonnal. Váratlanul a hazai gárda is ezt az elemet kezdte el alkalmazni, de az utolsó öt perchez érve nem változott az állás, Koós Károly pedig időkéréssel igyekezett felpörgetni fiait. Nem vált be a terv, rossz centerezés után üres kapura lőhetett Tatai, és pontosan is célzott, 6-2. Nem adta fel a hírös városi alakulat, és a létszámfölényes játékuk góllá érett: három perccel a vége előtt Klacsák közelről vette be Spandler kapuját, 6-3. Az utolsó leheletükig hajtottak Mányáék, ám az eredmény változatlan maradt, így a Veszprém játszhat a DEAC-cal a folytatásban a bronzéremért. Az SG Kecskemét Futsal együttese is büszke lehet teljesítményére, hiszen a klub fennállásának eddigi legjobb eredményét érték el a 2020/21-es évadban, és az NBI-ben az 5. helyet szerezték meg.

Koós Károly értékelése: Egy álomutazás véget ért, élveztük minden percét a felsőháznak. Sajnálom a csapatomat, mert kreatívan játszottunk támadásban, viszont saját térfelünkön egyéni hibákat vétettünk, és ebből tudott kontrázni a Veszprém. Talán picit túlságosan izgultunk, és ezért hibáztunk többet a megszokottnál. Összességében nagy gratuláció jár a fiúknak az egész évben nyújtott teljesítményért, sokat dolgoztak azért, hogy ezt a szép 5. helyet megszerezzük. Köszönjük a szponzoroknak, a klubvezetésnek, szurkolóinknak az egész évben nyújtott támogatást!

Balaton Bútor FC Veszprém –SG Kecskemét Futsal 6-3 (3-2)
Férfi Futsal NB I Felső-ház 10. forduló
2021.05.17., 18:30
Veszprém, Március 15 sportcsarnok

jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1621833