A második félidőben jött a feketeleves 

Pénteken Nyírbátorban folytatódott az élvonalbeli futsal-bajnokság az SG Kecskemét számára. Pál Patrik duplájával még vezettek a félidőben a hírös városiak, ám a második játékrészben a házigazda kegyetlenül megbüntette a hibákat, és otthon tartotta a három pontot. 

A nagy meleg sem tántorította el a kék oroszlánokat, hogy lendületesen kezdjenek és a 2. percben már 0-2 állt a kijelzőn. Mindkét gólt a válogatott Pál Patrik jegyezhette. Először egy távoli lövéssel jelentkezett, majd nem sokkal később Tomic hozta őt helyzetbe, és nem izgulta el a lehetőséget. Ezt követően sem hagyott alább a kecskeméti akarat, viszont gólokban ez nem mutatkozott meg, idővel pedig kiegyenlítettebb lett a játék képe is. A szünet előtt Szabó Steven maradt bántóan üresen, és oldotta meg a kínálkozó helyzetet, így 1-2-es eredménnyel vonultak pihenőre a felek.

A folytatásban szerette volna dűlőre vinni a három pont sorsát az SG Kecskemét Futsal, ám a Nyírbátor szerencsés öngóllal egalizált, 2-2. A 26. percben Biró Attila vette vissza a vezetést a vendégeknek, a hazai csapat azonban nem rogyott össze, sőt. A 31. és 34. minutumban Szabó Steven villant kétszer, és fordította meg az állást, 4-3. A létszámfölényes taktikára váltó Kecskemét mindent megpróbált a pontmentés érdekében, de Szentes Bíró lezárta a kérdéseket a Nyírbátor ötödik találatával. A végeredmény: 5-3.

Marko Gavrilovic sportigazgató: Úgy kezdtük a meccset, ahogy elterveztük, korán kétgólos vezetéshez jutottunk. A félidő előtt kaptunk egy elkerülhető gólt, ez mentálisan a Nyírbátor malmára hajtotta a vizet. Fordulás után csakis magunkat okolhatjuk a vereségért, hiszen négy gólt kaptunk, és csak egyet lőttünk. Bízom benne, hogy ez a pofon időben érkezett, és sokat tanulunk belőle, valamint megerősít minket, hogy még sokat kell dolgoznunk céljaink elérése érdekében. Gratulálok a Nyírbátornak, megérdemelten nyertek.

Nyírbátori SC – SG Kecskemét Futsal 5-3 (1-2)
Férfi futsal NBI, 2. forduló
2023.08.18., 19:00 @ Nyírbátor Városi Sportcsarnok

Kecskemét gólszerzői: Pál 2, Biró.

https://futsalhungary.hu/meccs/1842392