Tízméteres Récsei Péterrel

Tízméteres sorozatunk második anyagában Récsei Péterrel beszélgettünk, aki amellett, hogy felnőtt és U20-as csapatunk tagja, még az U15-ös gárda másodedzője is.

Mikor kezdted a futsalt, és miért?

Két és fél éve kezdtem el a futsalt, 16 évesen. Akkoriban még akadémista voltam és 2018 szeptemberében jött egy lehetőség, hogy aki szeretne, az mehet futsalozni is a Scoregoalhoz. U18-as bajnokságban játszottunk akkor, és már az első meccsen nagyon megtetszett nekem ez a sportág.

Mit éreztél, mikor először kaptál meghívót az utánpótlás válogatottba?

Nagyon jó érzés volt, amikor előszőr megtudtam, hogy behívtak a korosztályos válogatottba. Felemelő érzés volt felhúzni a magyar címerest mezt.

Mik a jövőbeli terveid az életben? Hol szeretnél tartani 10 év múlva?

Az biztos, hogy az egyetemet el szeretném végezni, a futsalt pedig folytatni akarom emellett is.

Ki a kedvenc nagypályás játékosod? És futsalban? (magyar és külföldi is lehet)

Nagypályán Arjen Robben volt a kedvencem, addig amíg játszott. A mostaniak közül kifejezett kedvencem nincs, de akit a legszívesebben nézek az Lionel Messi. Futsalban pedig Sergio Lozano a kedvencem.

Más sportágak is érdekelnek? Ha igen, melyikek és ki a kedvenc sportolód onnan?

Sok sporteseményt követek és szeretem szinte az összes labdajátékot. A labdajátékokon kívül a Forma 1-et szeretem még nagyon és a dartsot.

Fiatal vagy, mégis már az U15-nél segítesz be edzőként. Hogy éled ezt meg?

Számomra nagy megtiszteltetés ez a feladat. A fejlődésemhez is hozzájárul az edzősködés, hiszen nagyon sokat tanulok Darko Ristictől.

Kedvenc filmed, színészed?

Én személy szerint az akciófilmeket és a vígjátékokat szeretem a legjobban és a kedvenc filmem az a Mission:Impossible. A kedvenc színészem pedig Tom Cruise.

Mi a kedvenc ételed, italod?

Kimondottam egy kedvenc ételem nincs, mert szinte mindent megeszek és mindent szeretek, ugyanígy vagyok italok terén. De ha választanom kellene egy menüt, akkor az gyümölcsleves lenne bolognai spagettivel, desszertnek palacsinta, italnak pedig narancslé.

Hol fog végezni a felnőtt csapat szerinted a bajnokság végén?

Nagyon bízok benne, hogy sikerül a 3-4. helyért majd játszanunk, hiszen egy bronzérem nagyon szépen csillogna a nyakunkban.

Legemlékezetesebb dolog eddig az életed során? Magánéleti és sport is lehet egyaránt.

Sportban a válogatott meccsek azok nagyon emlékezetesek voltak, vagy amikor 2017-ben megnyertük Litvániában az ICG-t. (Nemzetközi Gyerekjátékok).
Magánéleti téren pedig a London Eye kipróbálása volt számomra a legemlékezetesebb, fantasztikus volt 135 méter magasból megcsodálni a várost.

Koós Károly így látja Récsei Pétert, mint játékost: 

Rendkívül tehetséges játékos, minden adottsága megvan, hogy sokra vigye. Én úgy gondolom, hogy jó döntést hozott, mikor a futsalt választotta. Finom bokája van, ezáltal olyan dolgokat tud megcsinálni a labdával, amivel könnyen megtéveszti az ellenfeleket. Most ezt leginkább az U20-ban tudja kamatoztatni. A felnőtt mezőnybe bele kell még erősödnie fizikálisan, továbbá el kell hinnie magáról, hogy ott is képes a rutinos rókák eszén túljárni. Az idei szezonban sérülések hátráltatták, bízom benne, hogy ezek a jövőben elkerülik majd.