Tisztes helytállás az MVFC otthonában

A hét második bajnoki meccsét pénteken a BL-szereplő MVFC Berettyóújfalu otthonában játszotta a kiváló formában lévő SG Kecskemét Futsal. A gólokban gazdag összecsapáson végül 7-5-ös hazai győzelemmel ért véget.

Bátran kezdtek a kecskemétiek, ám egy egyéni hiba után korán megszerezte a vezetést az MVFC Rábl találatát követően, 1-0. Nem estek össze viszont a hírös városiak, és egy óriási Nyeste bombából sikerült kiegyenlíteni, 1-1. A Bajnokok Ligájában is érdekelt hazai együttes egy percet követően visszaragadta a vezetést Horváth révén, 2-1. Majd egy szerencsés szituációt követően tovább növelte előnyét a hazai csapat, miután Sidnei térdéről jutott Tombácz kapujába a játékszer, 3-1. Igyekezett zárkózni az SG Kecskemét Futsal, ám három minutummal a félidő előtt megint az MVFC örülhetett Horváth találatának, 4-1.

A szünet után Gavrilovic került nagy helyzetbe, ám a hálóőr útját állta. Egy perccel később pedig már rezzent a háló, Mánya érkezett jól Simic passzára, 4-2. Volt válasza az MVFC-nek, egy formás támadás után Rábl állította vissza a háromgólos különbséget, 5-2. Középkezdés után rögtön jött az újabb gól a meccsen: Gavrilovic hozta feljebb a Kecskemétet, 5-3. A gólzuhatag után kiegyenlített játék folyt a pályán, majd öt perccel a vége előtt létszámfölényes taktikára váltott az SG Kecskemét Futsal, és Simic gólra is váltott egy előtte adódó lehetőséget, 5-4. Nem sokáig örülhettek viszont a kék oroszlánok, Oliveira a középkezdés utáni akcióból lőtte ki a bal alsót, 6-4. Jól védekezett a Berettyóújfalu, és elől is pontosak voltak, visszaállt a háromgólos differencia, 7-4. Nem adta fel a kecskeméti alakulat, és Récsei még a lefújás előtt betalált, ezzel megszerezve első NBI-es gólját. A végeredmény 7-5.

Koós Károly vezetőedző: Az első félidőben kijött a sorozatterhelés és a létszámhiány okozta fáradtság, úgy gondolom, hogy elkerülhető gólokat kaptunk. A szünet után sikerült jobban felpörögni, és már megmutattuk, hogy tudunk koncentráltabban is játszani, de amikor hibáztunk, akkor azt azonnal megbüntette a kiváló Berettyóújfalu. A jövő héten a DEAC ellen sokkal élesebbnek kell lennünk, ha pontot, pontokat szeretnénk szerezni.

MVFC Berettyóújfalu – SG Kecskemét Futsal 7-5 (4-1)
férfi futsal NBI., 14. forduló
2020.12.18., 18:30

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1568142