Szoros edzőmeccs az Aramis ellen

Kiskunfélegyházán, a szintén az első osztályban szereplő Aramis SE ellen vívta a jövő heti NB I.-es bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését az SG Kecskemét Futsal.

Az SG Kecskemét a Nyerges – Ristic, Biró, Pál, Bencsik kvintettel állt oda a kezdéshez az ékszerdoboznak ható kiskunfélegyházi sportcsarnokban, az Aramis pedig a Soós, Fekete, Móga, Büki, Bognár felállásban vette föl a küzdelmet. Szó szerint a küzdelmet, hiszen az első percekben inkább csak gyömöszölték egymást a felek, keresték a másikon a fogást, csak egy-egy szöglet jelentett némi izgalmat, azok esetében is főként az, hogy a hosszú oldalra átívelt labdát a játékostársnak mennyire sikerül jól eltalálnia. Cseréltek is az edzők mindkét oldalon, a kecskeméti oldalon szóhoz jutott Öreglaki, Mánya, Kajtár, Haász, Sánta és Milovac is. A 8. percben Horváth Szabolcs emelt balról a fölső lécre. Egy perc múlva szabadrúgást követően a kecskemétiek hatosán Büki készítette le a labdát Horváthnak, aki a bal alsó sarokba lőtt, 0–1. Hazai időkérés következett, majd folytatódott a játék. A 13. percben Fekete eresztett meg egy hatalmas bombát, Nyerges bravúrral mentett. Ezt követően elkezdett fölénybe kerülni a kecskeméti csapat, helyzete ugyanakkor újra csak az Aramisnak lett, az éles szögből leadott lövést azonban Nyerges szögletre mentette. A korner elvégzésekor pofonegyszerű megoldást választottak a vendégek, Móga gurított a feléje futó Feketéhez, aki a bal fölső sarokba zúdított, 0–2. Az első játékrész utolsó percében Pál előbb jobbról a bal ficakot célozta meg, de csak oldalhálót talált, majd egy szöglet után újra Pál durrantott egy hatalmasat, csoda, hogy épségben megúszta a becsapódást a keresztléc. Az első húsz percben veszélyesebbek voltak a zöldek, a kék oroszlánok pedig jóval tompábban mozogtak a megszokottnál.

A folytatás rögtön kecskeméti góllal kezdődött. Ekkor már Rigó figyelte a kapuból, hogy Bencsik kap labdát a bal oldalon, és néhány lépés után a hosszú alsó sarokba bombáz, 1–2. Egy percre rá Pál ismét a keresztlécet tesztelte, az sokáig rezgett a lövés után, ám a labda kifelé pattant. Egy Aramis szögletet követően két védőn is megpattant a labda, kecskeméti szempontból olyannyira szerencsétlenül, hogy az ott termő Horváthnak elég volt két méterről a bal alsóba passzolnia, 1–3. Dolgos, munkás percek következtek helyzetek nélkül, majd Rigónak a 33. percben bemutatott bravúrját követően a 35. perctől átállt öt a négy elleni játékra a Scoregoal. Pál volt a vészkapus, ha elvesztették a kecskemétiek a labdát, akkor visszaállt Rigó. A 36. percben Mánya szerzett labdát a félpályánál, óriási lendülettel megindult, két embert kikerült, majd jó tíz méterről a bal sarokba bombázott, 2–3. Kisvártatva egy Ristic-Bencsik dupla kényszerítő után Ristic nem érte el a hosszú alsó sarok mellett a labdát. Pedig nem kímélte magát, testi épségével sem törődve szánkázott, hogy sikerüljön egyenlíteni. A hátralévő időben mindig az a fél próbálkozott mezőnyjátékos-létszámfölénnyel, aki éppen felhozta a labdát. Húsz másodperccel a lefújás előtt Bencsik kemény lövését követően a labda a bal kapufáról pattant ki, egy védő elcsípte, majd azonnal tüzelt az üres kapura, de ő is kapufát talált. Az eredmény már nem változott, 3–2 arányban az Aramis SE győzött.

– A mérkőzés második felében jól játszottunk, az azonban ma nem volt elég a győzelem megszerzéséhez – értékelt Marko Gavrilovic, a kecskemétiek sportigazgatója a lefújás után. – A fiúk persze le vannak strapálva, hiszen ezen a héten napi két edzés áll mögöttük, nem mozogtak tehát elég frissen, de ez természetesen nem kifogás akar lenni a részemről. A 2–1-re történt szépítésünk után már mi irányítottuk a játékot, azt követően fordíthattunk volna. Engedtünk azonban az ellenfélnek egy nagyon könnyű találatot, és a kétgólos hátrányt már nem bírtuk ledolgozni. Egy felkészülési mérkőzésen az eredménynek természetesen nincs jelentősége, viszont győzni azért mindig jó dolog. Ugyanakkor azt mondom, hogy inkább kapjunk ki egy edzőmeccsen, mint egy bajnokin. A mai mérkőzés tanulságos volt, láthattuk, hogy mi működik és mi nem, és van még elég időnk a Haladás elleni rajtig, hogy javuljunk.

Arra a felvetésre, hogy a társaság készen áll-e majd kilenc nap múlva a Haladás elleni rajtra, a sportigazgató elmondta, hogy készen fog állni a csapat – a jövő héten már inkább a regenerálódáson lesz a hangsúly –, de hosszú távban gondolkodnak, és a ScoreGoal számára az a lényeg, hogy play off-ra odaérjen az alapszakasz végén. Nem a rajtra kell tehát kihegyezni a gárdát, hanem arra, hogy bírja a hosszú menetelést, és hogy akkor legyen képes fokozni a sebességet, amikor a legjobb teljesítményt kell nyújtani a célok elérése érdekében.