Szabó Ábelt az új kihívások motiválják

Négy esztendőt töltött a DEAC Futsal színeiben Szabó Ábel, aki a nyáron Kecskemétre teszi át székhelyét. A 23 éves játékos kihívásnak éli meg a hírös városba igazolást, és itt szeretne fejlődni a következő években.

A balmazújvárosi illetőségű fiatalember a nagypályás labdarúgás világából nyergelt át a futsalra, és az elmúlt években kiharcolta a felnőttek között a helyét az NBI-ben. A 2022-23-as évadban 14 gólig jutott a magát center pozícióban otthonosan érző futsalos.

Egyetemi tanulmányai még részben Debrecenhez kötik, az év végén államvizsgázik Sport- és rekreációszervezés szakon. Ma, azaz hétfőn kiemelkedő sportteljesítményéért pedig egyetemi elismerésben is részesült.

Szabó Ábel új impulzusokra, kihívásokra vágyva érkezik Kecskemétre. 2+1 éves szerződést írt alá a kék oroszlánokkal.

-Nagyon szimpatikus volt a kecskeméti vezetők felvázolt jövőképe számomra, ezért is döntöttem úgy, hogy eligazolok Debrecenből – mondta Szabó Ábel. – Az SG Kecskemét Futsal dinamikusan fejlődik, és én is ennek a folyamatnak akarok a részese lenni. Szeretnék minél többet tanulni, és bizonyítani a szurkolóknak, a szakmai stábnak. Úgy gondolom, hogy erős keretünk lesz. Alig várom már, hogy megkezdjük a közös alapozást a szezonra a jövő héten.