Pontot rabolt tőlünk a Nyírgyulaj

Nagy volt a tét a kecskemétiek számára, hiszen győzelemmel már matematikailag is bebiztosították volna helyüket a felsőházi rájátszásba. A kiesés elől menekülő vendégek azonban rendkívül szívósan küzdöttek, és pontot raboltak a Messzi István sportcsarnokból.

Hazai helyzetekkel kezdődött az összecsapás, de jól zárt a nyírségiek védelme, és kontrákból ők is megvillantották tudásukat párszor, de Rigó eszén nem tudtak túljárni. A félidő derekán többször is nagyot kellett védenie a kecskemétiek portásának, ám a távoli kísérletek nem okoztak gondot számára. Két perccel később Mánya vállalkozott tíz méterről, de a kapus a helyén volt. Egy kontra után Lapa került helyzetbe, de önfeláldozóan menteni tudtak a vonalról a hazai védők. Ezt követően több játékos volt a pályán a megengedettnél az SG Kecskemétnél, így szabadrúgást végezhetett el a Nyírgyulaj a hatosról, a lehetőséggel élni viszont nem tudtak. A 18. percben labdaszerzés után rohamozott a vendég gárda, ám ezúttal sem rezzent, csak a labdafogó háló. A szünet előtt még Simic löketét hárította a nyírgyulajiak kapusa, másra idő már nem maradt, így gól nélkül zárult az első felvonás.

Kezdeményezően lépett parkettre a folytatásban a Kecskemét, ám mégis a Nyírgyulaj szerezte meg a vezetést Valerij révén a 22. percben, 0-1. Nagy erőket mozgósított Koós Károly együttese, hogy egalizáljon, de rendre pontatlanok voltak a befejezések. A 31. percben aztán megtört a jég: Mánya átlövéséből jött az egyenlítés, 1-1. Nyílt sisakos játékot mutattak be eztán a csapatok, a vendégek 5 a 4 elleni taktikával támadtak, de nem volt rés a kecskeméti védelmen. Három perccel a vége előtt Koós Károly időt kért, hogy lenyugtassa csapatát és rendezzék a sorokat. Mánya lábában ott volt a vezető találat, majd ellentámadásból kapufa született a túloldalon, így igazságosnak mondható döntetlen született.

Koós Károly értékelése: Azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk az egy ponttal. Ellenfelünk nagyon jól felkészült, és kiválóan játszott a mai napon, nehéz volt őket feltörni. Az utóbbi hetekben érezhető nálunk egyfajta görcsösség, ebben benne van talán az, hogy minél hamarabb szeretnénk biztosítani helyünket a felsőházi rájátszásba. Főleg támadásokban érződik ez meg, nem tudjuk meghúzni azokat a dolgokat, amik korábban jellemzőek voltak ránk. Pénteken a Ferencváros ellen folytatódik az alapszakasz. Bízom benne, hogy felszabadultabban tudunk majd játszani egy jó meccset, és pontot, pontokat szerzünk.

SG Kecskemét Futsal – Nyírgyulaj KSE 1-1 (0-0)
2020.01.18., 19:00 @ Messzi István sportcsarnok
Férfi futsal NBI 16. forduló

https://futsalhungary.hu/meccs/1568151