Pontosztozkodás Újpesten

Nagyot küzdött a megfogyatkozott SG Kecskemét Futsal Újpesten, ám a legvégén még egyenlíteni tudtak a fővárosiak.

Nagyon korán, az első fél percben vezetést szerzett az SG Kecskemét Futsal Hadnagy István révén, 0-1. Ezt követően is akadtak helyzeteik, amiből akár növelhették volna előnyüket, ám nem sáfárkodtak megfelelően a lehetőségekkel. Az Újpest is éledezett, Rigónak és a védelemnek kellett többször nagyot mentenie. A játékrész hajrájára viszont az Újpest átvette az irányítást, és ez gólokban is megmutatkozott. Először Szeghy, majd Suscsák talált be egy perc leforgása alatt, megfordítva az eredményt, 2-1. 

Nagy elánnal vetette bele magát a folytatásba szünet után az SG Kecskemét. Hadnagy ezúttal előkészítő szerepben volt, Ristic egyenlített már a 22. percben, 2-2. Nem sokat váratott magára a következő kecskeméti találat. Ristic-Sallai-Bencsik volt a labda útja formás támadás során, utóbbi higgadtan értékesítette a lehetőséget, 2-3. Harnisch és Suscsák veszélyeztetett a túloldalon, ám eredménytelenül. A hírös városiak ismét eldönthették volna a meccs sorsát, több veszélyes ziccert vezettek, ám Vámosi védett, vagy pontatlan volt a befejezés. Az izgalmak a hajrára csúcsosodtak ki. Újpesti kapufa után 5 a 4 elleni játékra váltottak a fővárosiak, Horváth pedig résen volt, és húsz másodperccel a lefújás előtt egyenlített, 3-3. A végeredmény is ez maradt, így rettentően kiélezett lesz a januári maradék három forduló a felsőházi rájátszásért.

Koós Károly vezetőedző értékelése: – Nem a legjobb előjelekkel érkezünk a mérkőzésre, ám megtettek a fiúk mindent, csúsztak, másztak, hajtottak. Hat-hét emberrel hoztuk le a meccset, és a végén egy kis megingás döntött arról, hogy nem három, hanem egy pontot szerzünk. A januári folytatásban minden esélyt megragadunk, hogy elérjük célunkat, és bejussunk a felsőházi rájátszásba!

A tabella így fest a januári folytatást megelőzően:

Újpest FC-220Volt – SG Kecskemét Futsal 3-3 (2-1)
Férfi futsal NBI, 15. forduló
2021.12.11., 20:00
UTE LA csarnok

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1639058

Fotó: Újpest FC-220Volt Facebok – Veszely Bence