Nagyot küzdöttünk Szombathelyen

Mondhatni tét nélküli volt a Kecskemét szombathelyi szereplése, amelyen négy meghatározó játékosuk hiányában léptek parkettre. A házigazda az első félidőben magabiztos előnyre tett szert, a találkozó hajrájában azonban rájuk tudott ijeszteni a hírös városi alakulat, de a pontszerzés elmaradt. 

Szombathelyi lövésekkel vette kezdetét a mérkőzés, Nyergesnek lábbal kellett tisztáznia a 2. percben Henrique Diniz lapos löketét, majd egy könnyelmű passzra csapott le az ex-kecskeméti Rutai, ám nem célzott pontosan. Szabadrúgást harcolt ki Biró Attila, amelyet végül Mánya küldött kapura, Alasztics viszont a helyén volt. A félidő derekán aztán a félpályán szerzett labdát a vasi gárda, és gyors passzok végén Vas Ádám talált a hírös városi kapuba, 1-0. Középkezdést követően Haász és Mánya kényszerítőzött szépen, az ígéretes akció a végén elhalt. A 15. minutumban Vatamaniuc-Bartha hozta kihagyhatatlan helyzetbe Nagy Kevint, aki nem hibázott, 2-0. Kontrából iramodhatott meg az SG Kecskemét Futsal, a befejezés Hadnagy részéről viszont nem volt elég higgadt. Időt kért a hírös városi stáb a félidő előtt 3:41-gyel. A következő gólt ennek ellenére a Haladás szerezte, Rutai fordult le, majd Nyerges lába között zúgott be a játékszer, 3-0.

A háromgólos hátrány ellenére is motiváltan tért vissza a pálya a hírös városi alakulat, és igyekeztek faragni a különbségből. A második felvonás első nagyobb helyzete viszont Henrique előtt adódott, amelyet Nyerges védett bravúrral. Nem sokkal később Ristic tornáztatta meg Alaszticsot, aki lábbal tolta ki a sarokba tartó labdát. A 27. percben Rutai villantotta meg klasszisát, és tovább növelte a Haladás fórját, 4-0. Nem vettek vissza a tempóból a csapatok, és többnyire a vasiak akarata érvényesült. A 32. minutumban Mánya egy az egyben találta magát a hazai portással, de Gyimesi eszén nem tudott túljárni. Kajtár viszont már gólt jegyezhetett: a 38. percben szépen tekert a jobb alsóba, 4-1. Negyven szekundum kellett, és Ristic is beköszönt formás támadás végén, 4-2. Létszámfölényes taktikára váltottak a kék oroszlánok, és újra a szerb légiós volt a befejező 13 másodperccel a vége előtt, 4-3. A pontszerzésre viszont már nem maradt idő. A végeredmény: 4-3.

Marko Gavrilovic sportigazgató: Egy izgalmas mérkőzést vívtunk a felsőház győztesével. Mindkét oldalon rengeteg helyzetet láthattak a szurkolók. Az első félidőben jobb volt a Haladás, de úgy vélem, hogy nem volt három gól a két csapat játéka között. Sok lehetőséget elpuskáztunk, ám a hajrában Kajtár megtörte a jeget és lőttünk még kettőt, küzdöttünk a végsőkig. Egy góllal bizonyult jobbnak a vasi gárda, ez reálisnak mondható. Idén nem tudtuk őket legyőzni. Azon fogunk dolgozni, hogy a következő szezonban ez már sikerüljön. Mostantól minden idegszálunkkal a bronzcsatára kell készülnünk, amelyet a Veszprémmel vívunk majd. Szeretnénk érmet szerezni, és történelmet írni, ehhez viszont rengeteg munkára és koncentrációra lesz szükség a következő hetekben.

Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal 4-3 (3-0)
Férfi futsal NBI, felsőház 10. forduló
2023.05.22., hétfő 18:30
Haladás Sportcsarnok

https://futsalhungary.hu/meccs/1827024

advanced-floating-content-close-btn