Nagyon fontos 3 pontot szereztünk

A felnőtt férfi futsal NBI-es bajnokság 7. fordulójában az eddig nyeretlen, ám hazai környezetben rendkívül kellemetlen ellenfélhez, a Nyírgyulajhoz látogatott az SG Kecskemét Futsal csapata. A gólokban gazdag összecsapáson végül a hírös városiak győztek, és nagyon fontos 3 egységet zsebeltek be.

Kondás veszélyes távoli, lapos lövésével indult a találkozó, Tombácz azonban a helyén volt. A 2. percben már Scherban és Simic előtt is ott volt a gólszerzési lehetőség, ám nem tudták bevenni a hazaiak kapuját. Öt minutummal később Scherban a kapufát találta telibe, és ebben a periódusban nagyon meggyőzően irányították a játékot Koós Károly tanítványai. Góllá is érett a 10. percben a fölény: Nyeste bombájával megszerezte a vezetést az SG Kecskemét Futsal, 0-1. Adódott nagy helyzet ezt követően mindkét oldalon, a hírös városiak kapufákig is eljutottak, majd az etap hajrájában Mánya tanárian emelte át a kapuson a labdát, ezzel kétgólosra növelve a fórt, 0-2.

A fordulás után rögtön megszerezhették volna a harmadik találatukat, de Scherban pörgetése nem volt pontos. A Nyírgyulaj létszámfölényes játékra váltott már a második felvonás elején, ám a kockáztatás megbosszulta magát, egy eladott labdát Scherban gurított távolról a hálóba, 0-3. Nem adta fel taktikáját a hazai csapat, és egy büntetőt kiharcolva szépítettek, 1-3. A nyílt sisakos játékot folytatták a nyírségiek, Gavrilovic viszont lelesett egy passzt, és meglőtte első gólját a szezonban, 1-4. Hat perccel a lefújás előtt a kapu előterében vesztette el a játékszert az SG Kecskemét, és ezt ki is használták a hazaiak, 2-4. Vérszemet kaptak Lovas Norbert tanítványai, és csak Tombácz nagy védésén múlt, hogy nem zárkóztak még tovább. A legvégére maradt a csattanó: Scherban újabb gólt lőhetett üres kapura, kihasználva, hogy a hazaiak mezőnyjátékosra váltották kapusukat, 2-5.

Koós Károly értékelése:Nagyon fontos három pontot szereztünk ma meg, ezért jár a gratuláció az egész csapatnak! Az első félidőben sikerült megvalósítani azt, amit elterveztünk. Stabil védekezésből kontráztunk, és ezekből rúgtunk két szép gólt. Ehhez természetesen kellettek az egyéni kvalitások is. A második játékrészben a Nyírgyulaj a vártaknak megfelelően kijött 5 a 4 elleni játékra. Itt is jól megoldottuk a feladatot, és tudtunk hármat lőni. Sok jó egyéni teljesítmény érett ma csapatjátékka, ami ma a sikerünkhöz vezetett. Borzasztóan fontos volt ez a mai diadal, hogy kellő önbizalommal mehessünk majd Debrecenbe jövő héten pénteken.

Nyírgyulaj KSE – SG Kecskemét Futsal 2-5 (0-2)
férfi futsal NBI, 7.forduló
2020.10.19., 18:30
Nyírbátori Városi Sportcsarnok

jegyzőkönyv