Nagy csatát vívtunk ismét a Haladással

Vasárnap Szombathelyen megkezdődött a felsőházi rájátszás az SG Kecskemét Futsal számára. A bajnoki címre hajtó vasiak ellen ismét nagyot harcoltak a kék oroszlánok, de végül nem sikerült meglepetést okozni.

Rigónak már rögtön az elején lábbal kellett védenie, majd aztán a kecskemétiek is helyzetbe kerültek, ám Ristic az oldalhálót tudta csak megzörgetni. A negyedik minutumban viszont már Alaszticsnak kellett bravúrt bemutatnia a szerb kísérletét követően, utána pedig Mánya is megvillant, de a gól elmaradt. A túloldalon is akadtak eztán ígéretes lehetőségek, ám vagy Rigó, vagy a védelem mentett. A 9. percben aztán megtört a jég, s Sipos egy szögletvariáció után közelről talált be, 1-0. Az első felvonás derekára már megvolt az öt faultja a Haladásnak, így visszább kellett venniük a keményebb belépőkből, hogy elkerüljék a büntetőket. Ezt a tervüket nem tudták sokáig tartani: a 12. minutumban Dróth szabálytalanságát követően Mánya végezhette el a tízméterest, s magabiztosan értékesítette is azt, 1-1. Milos Simic került aztán kétszer egymás után helyzetbe a szombathelyieknél, de nem tudott pontos lenni. Az etap hajrájában időt kért Koós Károly vezetőedző, majd aztán rögtön Sallai veszélyeztetett. Az ellentámadásból Dróth lőtt kapufát, nem sokon múlt, hogy a rutinos spíler megszerezze a hazaiaknak a vezetést. Az SG Kecskemét Futsal Bozidar Simic és Mánya révén is előnyhöz juthatott volna az utolsó pillanatokban, ám nem történt fordulat, így döntetlennel mehettek pihenőre a felek. 

Fordulás után szép kényszerítő követően Ristic lövésébe álltak bele a védők, majd egy kemény ütközés Gavrilovic maradt a földön, de szerencsére tudta folytatni a játékot. A 24. percben Vas tudott lőni egy legurított szabadrúgást követően, ám Rigó a helyén volt. Nem sokkal később Ristic lőhetett tíz méterről egy szabálytalanságot követően, de lökete levágódott a sorfalról. Egy ütközés után Tombácz váltotta Rigót a kecskeméti kapuban, ám aztán vissza tudott állni a hírös városiak télen igazolt hálóőre. A 28. minutumban Dróth csapott le egy labdára, lövését még védeni tudta a kecskeméti kapus, de az ezt követő szögletből Dávid már eredményes tudott lenni, 2-1. A gól után is a Haladás irányította a játékot, majd öt perccel a vége előtt Koós Károly kért időt, hogy átbeszélje a taktikát tanítványaival. Öt a négy elleni játékra álltak át a hírös városiak, ám a vasiak védelme jól állta a sarat, így nem sikerült az egyenlítés. A végeredmény 2-1.

A felsőházi küzdelmek csütörtökön folytatódnak az SG Kecskemét Futsal együttese számára. 19:30-kor a BL-szereplő MVFC Berettyóújfalut látják vendégül majd.

Koós Károly értékelése: Hasonló meccset játszottunk, mint január elején. Kiélezett csata volt ez is, az első félidőben talán több lehetőségünk is volt, mint a Haladásnak. A folytatásban fentebb tolták a védekezést, és ez megnehezítette a dolgunkat, majd pontrúgásból újra előnyhöz jutottak. Titkon bíztam az egyenlítésben, de sajnos nem jött össze a bravúr. Úgy gondolom, hogy egyre jobban megszokjuk a magas hőfokú meccseket, és előbb vagy utóbb jönnie kell az eredményeknek is. Csütörtökön már a BL-szereplő MVFC Berettyóújfalut fogadjuk hazai környezetben, és szeretnénk velük is felvenni a harcot, akár meglepetést okozni. Gratulálok a csapatomnak, mert szívvel-lélekkel küzdöttek, erre a mentalitásra lehet alapozni a folytatásban.

Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal 2-1 (1-1)
Férfi Futsal NBI Felső-ház, 1. forduló
2021.02.21., 16:45

https://futsalhungary.hu/meccs/1621814