Megvan a kötelező, jöhet az Aramis

Megszerezte a nagyon fontos három pontot az SG Kecskemét Futsal a TFSE ellen, a jövő héten az Aramis SE vendégeként zárul a rendkívül kiélezett alapszakasz.

Biró és Sallai is helyzetbe került a mérkőzés első perceiben, majd a 4. percben előbbi szép cselek után higgadtan lőtt a kapuba, megszerezve a vezetést a hazai gárdának, 1-0. Kontrákból igyekezett veszélyeztetni a TFSE, ám Rigónak komolyabb dolga nem akadt. Folyamatosan nyomtak a hírös városiak, és Sallai révén tovább növelték előnyüket a félidő derekán, 2-0. A fővárosiak kapufáig jutottak, Vagner dőlt rá szépen, de Rigót kisegítette a keresztléc. Hullámzóvá vált a játék, Koós Károly pedig idejét látta, hogy magához rendelje fiait. Az időkérés után feljavult a kecskemétiek játéka, és a kapu előterében jutottak szabadrúgáshoz. Tetszetős variáció után Ristic vágta nagy erővel a hálóba a játékszert nem sokkal félidő előtt, 3-0. 

A szünet után Bencsik sistergős lökete adta meg az alaphangot, majd aztán a TFSE is  veszélyes támadást vezetett, és csak kicsivel suhant el a labda a kapufa mellett. Elszórta a labdákat a Kecskemét, Rigónak kellett résen lennie, és figyelmeztette is a társakat, hogy jobban koncentráljanak. Mánya kapásból vállalkozott, Klcsó bravúrral hárított. Utána pedig a 27. percben ismét Ristic volt eredményes egy sakk-mattra játszott akcióból, 4-0. A jó iramú összecsapáson felváltva alakultak ki a lehetőségek, öt perccel a vége előtt létszámfölényes taktikára váltott a TFSE, és góllá is érett rögtön ez a húzásuk, 4-1. Nem sokkal később egy saját térfélen eladott labdából könnyű gólt lőhetett a budapesti együttes, Vagner volt eredményes, ezzel kialakítva a végeredményt, 4-2.

Koós Károly vezetőedző: Ma a győzelem volt a legfontosabb, ezt teljesítette is a csapat. Úgy gondolom, hogy egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk. 4-0 után még lőhettünk volna két-három gólt, és akkor még simább lehetett volna ez a siker. A végén kaptunk két elkerülhető gólt, ezekre majd feltétlenül oda kell figyelnünk a következő mérkőzésen. Innentől kezdve az Aramis elleni meccsre fókuszálunk, győzni szeretnénk ott is egyértelműen. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy támogattak ma is minket, sokat jelentett a csapatnak!

SG Kecskemét Futsal – TFSE-BeStrong 4-2 (3-0)
Férfi futsal NBI, 17. forduló
2022.01.24., 19:00
Messzi István Sportcsarnok

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1639068