Mánya és Hadnagy is megérkezett

Mánya Szabolcs és Hadnagy István a román futsal-válogatott tagjaként két edzőmeccsen lépett pályára a héten Grúziában. Az első mérkőzésen alulmaradtak, majd gólgazdag, 4-4-es döntetlen értek el Tbilisziben.

-A grúzok kijutottak az Európa-bajnokságra, erős keretük van, és ezt most is bizonyították, pedig volt több meghatározó játékosuk, aki hiányzott most a keretükből – számolt be z SG Kecskemét Futsal csapatkapitánya, Mánya Szabolcs. – Az első meccsen egyéni hibák után kaptuk a gólokat, ezek még a rutintalanság számlájára írhatóak, hiszen jelentősen megfiatalodott a román futsal-válogatott kerete. A második összecsapáson már sokkal bátrabban és szervezettebben játszottunk. Vezettünk 3-0-ra, majd a félidő után váltottak, és agresszívan léptek fel, így a végén igazságosnak mondható 4-4-es döntetlen született. Úgy gondolom, sokat tudtunk profitálni ezekből a mérkőzésekből, hiszen rávilágítottak arra, hogy miben kell még fejlődnünk. December közepén még Moldovába utazunk, ott folytatódik majd a válogatottal a felkészülésünk – árulta el Mánya Szabolcs, akire nemcsak játékosként, hanem a szakmai stáb tagjaként is számolnak szomszédunknál.

Az SG Kecskemét Futsal másik meghatározó játékosa, Hadnagy István is úgy látja, hogy sokat profitáltak az elmúlt napok eseményeiből.

-Intenzív hét van mögöttünk, sok edzés és két edzőmeccs szerepelt a programban – nyilatkozta Hadnagy István. – Az első mérkőzésen elkerülhető gólokat kaptunk, ez okozta a vesztünket. A visszavágóval kapcsolatban vegyesek az érzelmeim, mert vezettünk három góllal, mégis csak döntetlen lett a vége. Viszont, ha azt nézzük, hogy jelentős átalakuláson ment át a válogatott kerete, akkor ez szép eredmények mondható, erre lehet építkezni a jövőben – zárta gondolatait Hadnagy István.

Mindkét erdélyi játékosunk már visszaérkezett Kecskemétre, és gőzerővel készülnek a Berettyóújfalu elleni megmérettetésre. Egybehangzóan azt nyilatkozták, hogy csak a győzelem lebeg a szemük előtt, és ezért mindent megtesznek majd a hétfőn, 19 órakor kezdődő összecsapáson.

(Mánya Szabolcs 18-as, Hadnagy István 9-es mezben a képen.)