Magabiztos továbbjutás a kupában

A Magyar Kupa második körében a Maglóddal csapott össze az SG Kecskemét Futsal a Magyar Kupában. Az NB II-es Pest megyei csapat jól tartotta magát 14 percig, utána viszont érvényesítette a papírformát a hírös városi alakulat.

Az összecsapás első tíz percében kisebb-nagyobb helyzetekig jutottak a csapatok, és bár dominált az SG Kecskemét Futsal alakulata, nem tudta megtörni a szervezett maglódiakat. A 14. percben aztán Biró Attila révén megtört a jég, és a félidő előtt még Hadnagy és Öreglaki is eredményesek voltak, így 0-3-as eredménnyel mehetettek szünetre a felek.

Fordulást követően az SG Kecskemét Futsal válogatott játékosai villantották meg tudásukat: Hadnagy, Bencsik és Biró találatai gyakorlatilag eldöntötték pár perc leforgása alatt a továbbjutás kérdését. Becsülettel küzdött a házigazda, és Seregy kétszer is megzörgette a hírös városi hálót 5 a 4 elleni szituációkból. Riadót fújtak a kék oroszlánok, ismét felpörgették magukat, majd Mánya szép löketével, és Hadnagy és Öreglaki újabb góljaival lezárták a kérdéseket a továbbjutást illetően. A végeredmény: 2-9.

Soltész Levente vezetőedző értékelése: Az elején, az első tíz percben kellett idő, hogy felpörögjünk. Ez nem csoda, hiszen ez volt az év első tétmeccse számunkra. Amikor ritmust fogtunk, akkor jöttek a gólok is. A szünet után is úgy jöttünk ki, hogy szeretnénk eldönteni a továbbjutást. Végig dominálni tudtunk, egy kisebb rövidzárlatot kivéve, amikor a gólokat kaptuk. Ott kicsit belealudtunk a mérkőzésbe a magabiztos vezetést tudatában. Természetesen örülünk a továbbjutásnak, megdolgoztunk érte. A csapat egy része a magyar és román válogatottakkal megy felkészülési tornára Horvátországba, így csökkentett létszámmal tudjuk folytatni a felkészülést a január 19-én folytatódó bajnokságra. Jó hír azonban, hogy a maródiak is folyamatosan kapcsolodnak vissza a munkába.

Maglódi TC – SG Kecskemét Futsal 2-9 (0-3)
Férfi futsal Magyar Kupa 2. forduló
2023. január 9., hétfő 21:00
Monori sportcsarnok

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1798843