Magabiztos siker az MFA ellen

Ötgólos győzelmet aratott csütörtökön este a Messzi István Sportcsarnokban az SG Kecskemét Futsal alakulata az NBI 5. fordulójában.

Hazai helyzetek sokaságát láthatták a kilátogató szurkolók a Messzi István Sportcsarnokban, ám az MFA kellemetlen, mély védekezését nem tudták megtörni. A vendégeknél Szabó Bence lövése borzolta a kedélyeket az 5. percben, Krajcsi másodjára fogni tudta már a labdát. Szabadrúgás-variációt követően Haász tette próbára a kapust, de komolyabb problémát nem okozott neki a középre tartó löket. A 6. minutumban megtört a jég. Tomic lábak között elsuhanó lövése után 1-0-ra váltott az eredményjelző. A félidő derekán időt kért a Magyar Futsal Akadémia, és létszámfölényes taktikára váltottak. Komolyabb helyzetig nem nagyon jutottak, ellenben Pál, aki a 14. percben a kapufát forgácsolta szét. A szünethez közeledve újra mezőnyjátékosra cserélte kapusát az MFA a támadásoknál, de egy rögzített szituációt követően ismét az SG Kecskemét tudott eredményes lenni Pál révén, 2-0. Tovább erőltette a korábbi stratégiát a vendég gárda, de ráfáztak, Haász saját térfeléről ívelt a kapuba, 3-0. 

Fordulás után sem hagyott alább a csapatok lelkesedése, és olykor bizony kemény belépőkkel tudták csak megállítani egymás rohamait. A második felvonás első nagyobb lehetősége Biró Attila előtt adódott, aki bátran tüzelt távolról, végül a kapufa segítette ki az MFA portását. A 26. percben már viszont már nagy erővel zúdította be a játékszert a kapuba a kék oroszlánok játékosa, 4-0. A nagyobb különbség sem szegte kedvét a fiatal vendégeknek, és igyekeztek szépíteni, de Krajcsi bedeszkázta a kaput. A hazai oldalon sem maradtunk helyzetek nélkül. A 32. percben a sérülésből felépülő Szabó Ábel szerezte meg első kecskeméti gólját önfeláldozóan becsúszva, 5-0. A hajrában csupa fiatalokból álló négyest küldött hadba a hazai szakmai stáb, akik tisztességgel helytálltak. A végeredmény: 5-0.

Marko Gavrilovic sportigazgató: A debreceni siker után azt hittük, hogy végre egyenesbe kerültünk, ám az élet sok problémát gördített elénk. Voltak sérülések, betegségek, nem tudtuk, hogyan is fogunk kinézni az MFA elleni meccsre. Mindenki nagy áldozatokat hozott a mai sikerért, és úgy gondolom, hogy ez adott nekünk plusz erőt. Kapott gól nélkül tudtunk nyerni, és ötöt lőttünk, így kifejezetten elégedettek lehetünk a mai produkcióval. Két játékosunk utazik most el Vietnámba a válogatottal, ami büszkeséggel tölt el minket. Folytatjuk a következetes és kemény munkát, hogy ne zökkenjünk ki a győzelmi ritmusból.

SG Kecskemét Futsal – Magyar Futsal Akadémia 5-0 (3-0)
Férfi futsal NBI, 5. forduló
2023.09.07., csütörtök 18:30 @ Messzi István Sportcsarnok

Kecskemét gólszerzők: Tomic, Pál, Haász, Biró, Szabó Á. 

https://futsalhungary.hu/meccs/1842408