Magabiztos siker a Magyar Kupa 2. fordulójában

Szerdán a Kelen SC otthonában kezdődött meg a kupasorozat az SG Kecskemét Futsal számára. A hazaiak jelenleg a budapesti Regionális Futsal Bajnokságban szerepelnek (3. osztály), ám eddig két mérkőzésükön 37 gólt rúgtak, és csak kettőt kaptak,  így nagyon résen kellett lennie Koós Károly tanítványainak.

Hat percet követően már 0-2-re vezetett a kecskeméti alakulat, majd szépített a Kelen SC egy védelmi hiba után. A félidő 1-3-mal ért véget, Mánya tudta növelni az előnyt a szünetre. A folytatásban már jobban kijött az osztálykülönbség a felek között, és a Gavrilovic-Simic-Scherban trió találataival nyolcgólosra hízott az előny, 2-10. A hajrában még tudott szépíteni az eredményen a szimpatikusan küzdő Kelen SC, a végeredmény 5-11.

Az SG Kecskemét Futsal így magabiztosan jutott tovább a Magyar Kupa 3. körébe, amely sorsolására még várni kell, hiszen még a jövő héten is rendeznek meccseket a 2. fordulóban.

Az NBI-es bajnokság hétfőn a Nyírgyulaj ellen folytatódik a kecskeméti együttes számára.

Koós Károly értékelése: – Szeretnénk minél tovább menetelni a kupában, ezért is fontos volt, hogy már rögtön az elején komolyan vegyük a küzdelmeket. Nem is lehetett más választásunk, hiszen alacsonyabb osztályban szereplő ellenfelünk nem titkolt célja, hogy feljusson az NB2-be, rutinos játékosok alkotják keretüket, és az eddigi teljesítményük megsüvegelendő. Dicséret illeti csapatomat, mert dominálni tudtunk végig, és önbizalmat is szereztünk a 11 lőtt góllal. Továbbá azoknak a játékosaimnak is tudtam több lehetőséget adni, akik eddig kevesebb percet kaptak. Gratulálok ellenfelünknek, mert szimpatikusan küzdöttek, a sajátjaimnak pedig a továbbjutáshoz! Várjuk a sorsolást, és a folytatást.

Kelen SC – SG Kecskemét Futsal 5-11 (1-3)
férfi futsal Magyar Kupa 2. forduló
2020.10.14., 21:30
Gyáli Sportközpont

Jegyzőkönyv