Kihasználta a kecskeméti hibákat az MVFC

Hétfőn este rangadót vívott a listavezető otthonában az SG Kecskemét Futsal az élvonal 10. fordulójában. A házigazda MVFC Berettyóújfalu a félidőre egygólos előnnyel mehettek, majd végül két találattal bizonyultak jobbnak.

Az 5. percben Rafinha bombájával ragadtra magához a vezetést a listavezető MVFC, három minutummal később azonban Biró Attila egalizálni tudott. A sérüléséből visszatérő Öreglaki villant meg ezt követően, és a 12. percben már az SG Kecskemét Futsal vezetett. Nem sokáig örülhettek viszont a hírös városiak, egy a kapu előteréből elvégzett szabadrúgás végén a rutinos Rábl 2-2-re alakította az eredményt. A félidő hajrájában pedig az egész meccsen elemében lévő Rafinha újabb góllal vétette észre magát, így egygólos MVFC-vezetéssel zárult az első felvonás, 3-2.

Nem volt szerencséje sem a folytatásban a kecskemétieknek. A 25. percben Takács egy lecsorgót tudott értékesíteni, 4-2. Rohamoztak a kék oroszlánok, és az ordító helyzetek után végül hat minutummal a vége előtt Hadnagy tudta feljebb hozni csapatát, 4-3. Egy percre rá viszont Nagy Imre gólja adta meg a kegyelemdöfést, ezzel kialakítva az 5-3-as végeredményt.

Marko Gavrilovic sportigazgató értékelése: Megérdemelten nyerte a mai összecsapást a Berettyóújfalu, megmutatták, hogy miért ők vezetik a tabellát. Nagyon magas szinten futsaloztak, és szinte minden lehetőségükből betaláltak. Nem mondom, hogy rosszul játszottunk, de volt már jobb produkciónk is. Buta hibákat vétettünk, ezeket kihasználta az ellenfél. Le kell vonnunk a tanulságokat a mai mérkőzésből. Még rengeteg megmérettetés van előttünk, úgyhogy mostantól azokra kell készülnünk. Dolgozunk tovább kettőzött erővel.

MVFC Berettyóújfalu – SG Kecskemét Futsal 5-3 (3-2)
Férfi futsal NBI alapszakasz 10. forduló
2022.11.14., hétfő 18:30
Berettyóújfalu, Pálfy István Rendezvénycsarnok

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1739246