Igazságos döntetlen az MVFC ellen

A felsőházért folyó küzdelem fontos mérföldköve volt a hétfői SG Kecskemét Futsal – MVFC Berettyóújfalu összecsapás hétfőn este a Messzi István sportcsarnokban. A kék oroszlánok kétszer is hátrányba kerültek, de vissza tudtak kapaszkodni, és megszerezték a döntetlenért járó egy egységet.

Alaposan egymásnak estek az együttesek, igazi rangadóhoz méltó iramban indult a találkozó. Mánya egyik kísérlete a kapufán halt el, majd nem sokkal, de elkerülte a kaput a második lökete. Majd a 6. percben Rigó védett a túloldalon hatalmasat, utána nem sokkal viszont Rábl már pontos volt, és megszerezte az előnyt a vendégeknek, 0-1. Rákapcsoltak a kecskemétiek, és némi szerencsével, de sikerült a félidő derekán Öreglaki révén egyenlíteni, 1-1. Lendületben maradtak a Koós-alakulat, és sorra alakították ki a lehetőségeket, a hálót megzörgetni viszont nem sikerült, így döntetlennel ért véget az első húsz perc.

Hadnagy előtt adódott az első nagyobb helyzet a második felvonásban, ám a kapus eszén nem tudott túljárni. Némileg kapkodó volt a játék, mindkét együttes sokat hibázott mezőnyben, így nem is tudtak komoly lehetőséget kidolgozni sokáig. A 26. percben aztán Ristic dolgoztatta meg Mezeit a kapuba, majd az ellentámadásból egy védelmi hiba után Kártik bombázott a léc alá, és vette vissza a vezetést az MVFC-nek, 1-2.Kettőzött erővel igyekezett a hírös városi alakulat egyenlíteni, ám a Berettyóújfalu agresszívan és szervezetten védekezett, az idő pedig vészesen fogyott. Kettő perccel a vége előtt Koós Károly kockáztatott, és kapusát mezőnyjátékosra cserélte. A taktika bevált, Öreglaki volt ismét eredményes, 2-2. A vége is ez maradt, igazságos pontosztozkodás. 

Koós Károly értékelése: Tudtuk, hogy mindent megtesz a Berettyóújfalu, hogy lépést tartson a felsőházért, és ez beigazolódott, hiszen régi-új igazolással érkeztek Sid személyében, valamint volt visszatérőjük is sérülésből. Kétszer álltunk fel hátrányból, a játék képe alapján elégedettek lehetünk az egy ponttal. Nem sikerültek se labdával, se anélkül a párharcok, amelyek kellettek volna a győzelemhez, úgyhogy reális a döntetlen. Van három napunk a veszprémi bajnoki meccsig, innentől arra kell fókuszálnunk. Biztos vagyok benne, hogy a mainál jobb játékot fogunk tudni bemutatni.

SG Kecskemét Futsal – MVFC Berettyóújfalu 2-2 (1-1)
Férfi futsal NBI, 12. forduló
2021.11.22., 19:00
Messzi István Sportcsarnok

jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1639040