Huber Bálint csapatunk új masszőre

Huber Bálint személye biztosan sokak számára ismerős, hiszen ezer szállal kötődik a kecskeméti labdarúgáshoz, és jelenleg is az NBII-es Kecskeméti TE masszőre. Örömmel tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a 2021/22-es évadban az SG Kecskemét Futsal szakmai stábjában is szerepet vállal, segíti csapatunk munkáját.

Hogyan jött a lehetőség, hogy a futsal világába is belekóstolj?

-Még tavasszal egy DEAC elleni meccsen voltam úgymond beugrós, és utána megmaradt a kapcsolat a klubvezetéssel. Nyáron visszatértünk a közös munka gondolatára, és sikerült megállapodnunk egymással, illetve a Kecskeméti TE és az SG Kecskemét Futsal vezetősége is természetesen egyeztetett, hogy gördülékeny maradjon továbbra is mindkét együttes élete.

Mennyire terhel le téged most a kétfrontos helytállás?

-Az elején nehéz volt picit kisakkozni az időt, de most már beállt egy működő rendszer. Szerettem volna élni a lehetősséggel, kipróbálni magam a futsal sportág mellett is. Nagyon élvezem a munkát a csapatokkal.

Volt időd már megismerni a szakmai stábot, a játékosokat. Mi a véleményed az elmúlt hetek után a klubról?

-Követtem az utóbbi években azt a szisztematikus építkezést, amit az SG Kecskemét Futsal folytatott, úgyhogy képben voltam, nem nulláról indultam. Azt érzem, hogy nagyon jó személyiségek alkotják a keretet, összetartó csapat alakult ki, akik tűzőn, vízen át fognak menni egymásért a bajnokságban. Jól érzem magam a klubnál, családias, baráti a hangulat, gyorsan befogadtak a srácok.

Kicsit „szakmázzunk” is. Mennyiben más a futsal játékosokkal való munka számodra?

-Természetesen itt más sérülések, problémák dominálnak, mint a nagypályás labdarúgásban. A gyors mozdulatok különböző és intenzív terhelést okoznak, kevesebb talán a kontaktból adódó sérülés. Szerencsére a felkészülés alatt komolyabb gondunk nem volt. Apróbb izomsérülések fordultak elő. Bízom benne, hogy ez így is marad sokáig, ha pedig kell, akkor igyekszünk minél gyorsabban orvosolni a problémát, hogy mindenkire számíthasson a szakmai stáb a pályán.

Az SG Kecskemét Futsal vezetősége ezúton szeretné megköszönni a Kecskeméti TE labdarúgócsapatának, hogy kooperatívak voltak klubunkkal, és lehetőséget adtak a közös munkára Huber Bálinttal.