Hatgólos siker az évzárón

A Nyírgyulaj vendégeként zárta a 2021-22-es bajnoki évadot az SG Kecskemét Futsal alakulata. A hírös városiak már az első félidőben eldöntötték a győzelem sorsát, és szépen búcsúztatták a szezont.

Magabiztos játékot mutatott már az első pillanatoktól kezdve az SG Kecskemét Futsal, ám sokáig csak helyzetekig, kapufáig jutottak csak Darko Risticék. A Nyírgyulaj leginkább kontrákból, illetve pontrúgásokból volt veszélyes, Rigó viszont amikor kellett, akkor a helyén volt. A 10. percben végül megtört a jég, Boznánszky talált be, 0-1. Felhozták mezőnybe a kapusukat a hazaiak, ez azonban gyorsan megbosszulta magát, Biró volt szemfüles, és növelte a kecskeméti előnyt, 0-2. Látszólag megrogytak a nyírségiek, és már 0-3 állt az 12. percben a kijelzőn, ismét Biró volt pontos. Nem állt le az alföldi henger, a félidőhöz közeledve még egy öngól is segítette a vendégeket, 0-4.

Fordulást követően rögtön szépíthettek volna a hazaiak, ám Biró a gólvonalról menteni tudott. Riadót fújtak a Kecskemétnél, és Mánya kétszer is helyzetbe került, a négygólos differencia azonban nem változott. Újra elővette a Nyírgyulaj a létszámfölényes taktikát, de megint ráfáztak, Biró használta ki, hogy üresen maradt a kapu, 0-5. Nem sokkal később Kulcsár is eredményes volt Kovács passzából, 0-6. Több találat már nem esett, hatgólos sikerrel, és a 6. helyen zárta a 2021-22-es évadot az SG Kecskemét Futsal.

Darko Ristic játékos-edző értékelése: Már az elejétől fogva irányítottunk, a hazaiaknál több meghatározó játékos is hiányzott. Végig domináltunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, így a hatgólos különbség nem túlzó. Jó szájízzel zárhatjuk a szezont. Hamarosan mindenki a megérdemelt pihenőjét kezdi majd meg, aztán pár hét múlva nekirugaszkodunk a felkészülésnek, hogy a következő idénynek a lehető legjobb formában tudjunk nekivágni, és szebb helyezésért küzdjünk.

Nyírgyulaj Futsal – SG Kecskemét Futsal 0-6 (0-4)
Férfi futsal NBI alsóház 10. forduló
2022.05.23., hétfő 18:30
Nyírbátori Városi Sportcsarnok

Jegyzőkönyv:https://futsalhungary.hu/meccs/1720811