Hat gól és három pont az ELTE ellen

A kecskemétiek a kötelező győzelem reményében léptek pályára pénteken a Messzi István sportcsarnokban. A hősiesen küzdő ELTE-BEAC az első félidő végéig jól tartotta magát, utána viszont érvényesült a papírforma.

Agresszív letámadással kezdett az SG Kecskemét Futsal, ám Oswald a kapuban résen volt, és útját állta a hazai kísérleteknek. A hírös városi nyomás percről-percre fokozódott, de az első harmadát a félidőnek sikerült kihúznia az ELTE-nek kapott gól nélkül, sőt olykor a kontráikban veszély is volt. Mánya forgácsolta szét aztán a kapufát, majd a másik oldalon is a léc segítette ki Rigót egy vendég kontrát követően. A 9. percben viszont megtört a jég: Risticre jött ki a szöglet utáni figura, és a rutinos szerb nagy erővel lőtt a jobb alsóba, 1-0. Nem vett vissza a tempóból a kecskeméti alakulat, viszont nem ők lőtték az összecsapás második találatát kisebb meglepetésre, hanem az ELTE-BEAC Kiss Gábor révén, 1-1. Gyors választ adott a Kecskemét: tetszetős akció után Hadnagy tessékelte a játékszert a hálóba, 2-1. A felvonás hajrája is a hazai alakulatról szólt, 24 másodperccel a szünet előtt Ristic szép cselek után a bal felsőbe varázsolta a labdát, 3-1. Maradt még csattanó erre az etapra; Rigó dobta fel hajszálpontosan Birónak, aki egyből lőtt, és nem is hibázott, 4-1.

Nagy elánnal jött ki a folytatásra a Kecskemét, és Pál góljával tovább növelték előnyüket a 21. percben, 5-1. Bencsik állt bele aztán egy fővárosi bombába, ápolásra szorult, de szerencsére tudta folytatni. A biztos vezetés tudatában is ment tovább előre a hírös városi alakulat, ám túlkombinálták az akciókat, így nem tudták gólra váltani az előttük adódó lehetőségeket. Az ELTE-BEAC hősiesen védekezett, így nem tudták bevenni kapujukat a kék oroszlánok. A hajrában a kecskeméti fiatalok is lehetőséget kaptak a szakmai stábtól, és bátor játékkal vétették észre magukat. A 38. percben aztán Pált hozta helyzetbe Bencsik, és előbbi kíméletlen volt ezúttal is, 6-1. Hazai labdaszerzés után Sánta sistergős lökete vágódott kifelé a felső lécről. Utána több találat már nem született. Megérdemelt, 6-1-es sikert aratott az SG Kecskemét Futsal az élvonal negyedik fordulójában, így továbbra is veretlenek.

Marko Gavrilovic sportigazgató: Ellenfelünk nem feltartott kézzel érkezett a Messzi István sportcsarnokba, és mindent megtettek, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Sok helyzetet kihagytunk, de a szünetre már sikerült egy nagyobb különbségű vezetést kialakítani. A folytatásban is rendre dolgoztuk ki a lehetőségeket, akár nagyobb arányú győzelem is születhetett volna. Most egy hosszabb szünet vár ránk a válogatottak szereplései miatt. Jó szériában és hangulatban van a csapat, így nem a legjobbkor jön ez most számunkra. Dolgozunk természetesen a négy válogatott játékosunk hiányában is tovább keményen, hogy a DEAC és a Csömör ellen is mi kerüljünk ki győztesen.  

SG Kecskemét Futsal – ELTE-BEAC 6-1 (4-1)
Férfi futsal NBI alapszakasz 4. forduló
2022.09.09., péntek 19:00
Messzi István Sportcsarnok

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1739210