Három pont hiányzik a zsákból

A hatodik helyről várhatja a januári folytatást az NBI-es bajnokságban az SG Kecskemét Futsal együttese. A rendkívül kiélezett évadban egy-egy pontnak is óriási jelentősége van, ezért nem csoda, hogy egy értékes győzelem hiányzik az elégedettséghez Koós Károly vezetőedző részéről, ugyanis akkor már a tabella 2. pozíciójában lennének.

-A nyáron megtörténtek az erősítések, ám az is látszik, hogy idő kell ahhoz, hogy az egyénileg magasan képzett játékosok csapatként is jól tudjanak teljesíteni – nyilatkozta évértékelője elején Koós Károly vezetőedző. – A bajnokság elején, noha balul sült el a debreceni nyitóforduló, utána nagy menetelésben voltunk, ekkor sokan felkapták a fejüket. Látható volt, hogy komolyan kell számolni velünk a bajnokságban. A hullámvölgyek nem kerültek el minket, és sokszor a szerencse sem szegődött mellénk. Az elhullajtott pontok most nagyon hiányoznak, különösen fájó a Nyírgyulaj elleni három egység. Nyilván ennek is van magyarázata, kiesett a csapatunk egyik alappillére, illetve ott kezdődtek el azok a sérülések, amelyek megnehezítették a folytatást. Az sem kedvezett számunkra, hogy az összes riválisunk szinte a legerősebb felállásban tudott pályára lépni ellenünk, és kettőzött erővel, nagy elánnal küzdöttek, hogy megmutassák, hogy le tudnak minket győzni. Többen a bajnoki döntőbe várnak minket, ám nekünk a realitás továbbra is a felsőházi pozíciók valamelyikének a megszerzése. Az alapszakasz egy részében a világbajnokság miatt nélkülözni kényszerültünk meghatározó játékosunkat, Ninoslav Aleksicet, és ez így lesz ez januárban is az Európa-bajnokság alatt. Ezek is egy olyan tényezők, amelyek nehezebbé teszik a feladatunkat.

A célok nem változtak

– Összességében azt lehet mondani, hogy az ősszel megmutattuk, hogy képesek vagyunk kimagasló teljesítmény nyújtani, ám a rendkívül kiegyenlített bajnokságban nem tartunk sajnos előrébb, mint a többi 4-5 csapat, amelyek szintén a felsőházi rájátszásra pályáznak. Természetesen a célok nem változtak, ott szeretnénk lenni mi is a legjobbak között. A saját kezünkben van a sorsunk, ha januárban az eltervezettek szerint hozzuk a meccseket, akkor meglesz a felsőházi tagság. Ennek tudatában kezdjük meg a 2022-es évet majd.

Január 3-án indul a közös munka újra

-Jelenleg a fiúk egyéni edzésterv szerint készülnek, majd január 3-án találkozunk újra és kezdjük meg közösen a munkát a folytatásra. Rá egy hétre, 10-én már a kupában van meccsünk az NBII-es Mád ellen. Ezt a sorozatot is komolyan vesszük, és szeretnénk, ha a klub történetében először a négyes döntőbe tudnánk kerülni. A fókuszban azonban az alapszakaszból még hátralévő meccseink vannak, hogy kiharcoljuk a fent említett felhőházi rájátszást. Bízom benne, hogy addigra a sérültjeink is teljesen felépülnek, és teljes kerettel vághatunk neki ennek a fontos periódusnak. Szurkolóinkra is számítunk, és ezúton kívánok nekik, és támogatóink számára is sikerekben, egészségben gazdag boldog új évet!