Gólgazdag meccsen nagyon fontos győzelem a DEAC ellen

12 gólt és rengeteg izgalmat hozott az SG Kecskemét Futsal DEAC elleni összecsapása hétfőn este a Messzi István sportcsarnokban. A győzelemmel a kék oroszlánok úgy utazhatnak jövő héten Veszprémbe, ha ott nyernek, akkor pályaelőnnyel küzdhetnek a bronzéremért.

Mánya szerzett labdát a meccs legelején, majd lőtt is bátran, de Krajcsi lábbal szögletre tudott menteni. Nem sokkal később már Kulcsár kísérletezett a bal szélről, de a löket a kapufán csattant, és kifelé vágódott. Az 5. percben aztán a mezőnyfölény góllá érett: Simic vette be a vendégek kapuját, 1-0. Gyorsan jött a válasz, Szabó Lajos szép cselek után, Rigót is átverve egalizált, 1-1. Sorra dolgozták ki a helyzeteket, mindkét együttes nyílt sisakos játékot mutatott be, Tóth Attila közeli lehetőségénél Rigónak kellett óriási bravúrt bemutatnia a félidő derekán. A 13. minutumban egy agresszív letámadás után Ristic elé került a játékszer, és nem is hibázott, bődületes erővel bombázott Krajcsi hálójába, 2-1.  Rögtön utána megint ő villant, bár most könnyű dolga volt, hiszen Scherban hozta őt kihagyhatatlan helyzetbe, 3-1. Magasabb fokozatra kapcsoltak a debreceniek, és egy véleményes szabálytalanság után büntetőből szépítettek, Thiago volt magabiztos a 15. minutumban, 3-2. Nyomást helyezett a DEAC-ra az SG Kecskemét, majd az etap hajrájában egy hosszúra átívelt szögletből Scherban is feliratkozott a gólszerzők közé, 4-2. A szünet előtt még közelebb kerülhettek volna a vendégek, ám Rigó a helyén volt, így maradt a kétgólos differencia.

Villámrajtot vett a kecskeméti csapat a folytatásban, és Kulcsár révén már 5-2 állt pár másodperc után az eredményjelzőn. Rá két percre jó helyről lőhetett szabadrúgást a DEAC, és Kántor nagy erővel a léc alá vágta a játékszert, 5-3. Vérszemet kaptak a vendégek, ám a Kecskemét sem hagyta annyiban, és a 27. percben egy szabadrúgás variációt követően Mánya varrta a hosszúba a léc alá a labdát kiszorított szögből, 6-3. A cívis városiak nem estek össze, és a második felvonás közepén formás támadás végén Szabó Lajos mellel tette be a kapuba az alapvonalról középre löbbölt lasztit, 6-4. Nem lehetett azonban hazai hengert megállítani, Mánya kapott forintos labdát, majd higgadtan lőtt a kimozduló Krajcsi mellett a hosszú alsóba a 33. minutumban, 7-4. A legvégére még jutott egy debreceni szépségtapasz, Szentes Bíró lövése talált utat Rigó kapujába, ám a lényegen ez sem változtatott, megérdemelten nyert az SG Kecskemét, és jövő héten Veszprémben azért küzdhet, hogy egy újabb győzelemmel megszerezzék a 3. helyet a felsőházban, így kiharcolva a bronzcsatát. 

Koós Károly vezetőedző értékelése: Harcosságban egyértelműen felülmúltuk a DEAC-ot, érezhető volt, hogy ők már kiharcolták a négy között a helyüket. Nekünk az életben maradás volt a tét, ennek megfelelően szenvedéllyel játszottunk. Rengeteg helyzetet sikerült kialakítani, és gólt is lőni belőlük, ám bosszantó volt, hogy sok könnyű gólt is engedtünk a vendégeknek. Jövő héten is hasonlóan harcos játékra lesz szükségünk, hogy győzni tudjunk, így megteremtve az esélyt, hogy a bronzéremért játszhassunk.

 SG Kecskemét Futsal – DEAC 7-5 (4-2)
Férfi Futsal NB I Felső-ház 9. forduló
2021.05.10., 19:00
Messzi István sportcsarnok

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1621831