Fontos siker Debrecenben

Az előző két meccsét elveszítő Kecskemét számára nagy volt a tét, hiszen szerettek volna kilábalni a negatív szériából, és bizonyítani, hogy vissza tudnak térni a győzelmek útjára. Ha nem is könnyedén, de sikerrel vették a feladatot, és bezsebelték a fontos három egységet.

Bátran kezdett a megfogyatkozott Kecskemét, a bizonyítási vágy olykor elragadta a kék oroszlánokat, ennek folyományaként Pál korán besárgult. A harmadik percben Tomic került nagy helyzetbe, ám a kapufa kisegítette a DEAC-ot. A házigazdáknál Siska próbálkozott bevenni korábbi csapattársa, Krajcsi kapuját, ám a hálóőr résen volt. Pál vállalkozott aztán távolról, és nagy bravúrt kellett bemutatnia az ex-kecskeméti Nyergesnek. A 7. minutumban Suscsák is megtornáztatta a cívis városi portást. Folyamatos nyomás alatt tartotta a DEAC-ot az SG Kecskemét, ám Milosavljevic is sárga lapos figyelmeztetésben részesült egy kontra megakadályozása miatt. Az adok-kapok nem maradt abba, Siska sárgult be a hazai csapatból. A 15. percben aztán sikerült megszerezni a vezetést a hírös városiaknak Suscsák révén, 0-1. Riadót fújt a Debrecen, és több veszélyes akciót is vezettek. Válaszul időt kértek a kék oroszlánok. Különösebb esemény már nem történt az első játékrészben, így egygólos előnnyel mehetett szünetre az SG Kecskemét Futsal.

A folytatásban rögtön az elején mindkét térfélen adódott ígéretes sansz, de a kapusok útját állták a lövéseknek. Ezt követően küzdelem dominált a pályán, kevésbé a pengés megoldások voltak jellemzőek. Győri vágta fel Tomicot a kapu előterében a 27. percben, sárga lapos figyelmeztetésben részesült. A szabadrúgáshoz Pál állt oda, és szétforgácsolta a kapufát. Az ellentámadásból Győri került helyzetbe, Krajcsi azonban magabiztos volt a kecskeméti kapuban. A félidő derekán ismét óriásit védett a vendég kapus, ellenfele pedig utána taszajtott rajta, ezért újra villant a sárga lap. Krajcsit ápolni kellett, mert a vállával tompította az esést. Végül tudta folytatni a játékot. A hazai csapat egyik legjobbja, Thiago kis híján egyenlített, ám a Scoregoal hálóőre lefülelte a próbálkozást. Az utolsó öt percre fordulva is 0-1 állt az eredményjelzőn, és ez az időszak inkább a DEAC-ról szólt. Három és féllel a vége előtt időt kért a házigazda. A hatodik debreceni csapatfault után Pál állhatott oda a tízméteres mögé a 40. percben, ám Nyerges védte a lapos lövést. Létszámfölényes taktikával rohamozott a hazai gárda, ám idő és erő nem maradt már az egalizálásra, így fontos három ponttal gazdagodott a végén az SG Kecskemét Futsal alakulata.

Marko Gavrilovic sportigazgató: Büszke vagyok a csapatra, örülünk természetesen a sikernek. Az első három fordulóban sok gólt kaptunk. Tudtuk, hogy a védekezésünkön fog múlni, hogy legyőzzük a Debrecent, vagy sem. Sikerült teljesíteni a feladatot. Gratulálok a tanítványaimnak, mert óriásit harcoltak. Csütörtökön az MFA ellen folytatni akarjuk a jó szereplést. Várjuk szurkolóinkat a Messzi István Sportcsarnokban!

DEAC – SG Kecskemét Futsal 0-1 (0-1)
Férfi futsal NBI, 4. forduló
2023.09.01., 18:30 @ DESOK Csarnok

Kecskemét gólszerző: Suscsák.

https://futsalhungary.hu/meccs/1842404