Fájó vereség az Aramis ellen

Fontos lett volna a győzelem az SG Kecskemét számára az Aramis SE elleni összecsapáson, ennek megfelelően kecskeméti fölényben telt a mérkőzés túlnyomó többsége, a gólok számában viszont a vendégek voltak jobbak.

A kecskemétiek irányították a játékot, ám az első nagy helyzetre a 3. percig kellett várni, ekkor Hadnagy dolgoztatta meg Soós Arnoldot a kapuban. Kisebb budaörsi helyzeteket is feljegyezhettünk jellemzően kontrákból, ám Rigó és a védelem biztosan állta a sarat. A 8. minutumban Hadnagy közel járt, hogy megtörje a gólcsendet, ám a felsőléc kisegítette a vendégeket. Nem sokkal később Mánya sistergős távoliját kellett kitornáznia Soósnak. Aleksic is próbára tette az Aramis portását, a félidő derekán az óriási mezőnyfölény ellenére sem tudott még vezetést szerezni az SG Kecskemét. Időt kért Moga Lorant, a budaörsiek mestere, tanítványai pedig az eddiginél is koncentráltabban védekeztek. Ristic próbálta meg utána  kiszorított szögből, nem is gondolta rosszul, a vendégek kapusa is kellett, hogy a lécre menjen a játékszer. A veszélyes kontrák egyikéből aztán megszerezte a vezetést a vendég együttes. Az első felvonás hajrájában egy felívelt labdával iramodhatott meg Büki, és higgadtan oldotta meg, 0-1. 

Ristic adott el felelőtlenül labdát a félpályánál a második etap elején, Büki vezethette Rigóra a labdát, de szerencsére a lövése elkerülte a kaput. Elszabadultak az indulatok, érthetetlen két sárgát osztottak ki a játékvezetők Aramis szabálytalanság után a hazai csapat játékosainak. Hadnagyot lökték fel aztán hátulról, így a budaörsiek számára is felvillant az első lap. A 23. percben a saját kapuja előterében passzolta el a labdát a Kecskemét, Klushyn pedig büntetett, 0-2. Magasabb fokozatra kapcsolt a hazai gárda, és megérkezett a szépítés Hadnagy révén a 25. minutumban, 1-2. Teljesen felborult a pálya, beszorult az Aramis SE, majd egy löbbölt szöglet után Mánya kiválóan eltalált lövése találta meg a bal alsót a 27. minutumban, 2-2. Lendületben maradt az SG Kecskemét, az etap közepén pedig már öt fault állt az Aramis neve mellett a táblán. A 31. perc gyors gólváltást hozott, előbb Biró, majd Bognár is betalált, 3-3. Nem sokat váratott magára az újabb találat: Aleksic mesteri labdát adott az üresen helyezkedő Boznánszkynak, akinek a kapu torkában már könnyű dolga volt, 4-3. Sorjáztak a helyzetek mindkét térfélen, három perccel a vége előtt büntetőt lőhetett a budaörsi alakulat, és Büki kegyetlen erővel értékesítette azt, 4-4. Harminc másodperc sem kellett, és Biró révén újra az SG Kecskemét vezetett, 5-4. Kijött létszámfölényes játékra a vendég csapat, és egy levágodó labda nagy szerencsével Fülöp elé került a gólvonalon, 5-5. Kockázatot vállalt a Kecskemét, hogy behúzza a meccset, kapusát lehozta Koós Károly és mezőnyjátékosra cserélte. Eladták a játékszert a kecskemétiek, és ezt Büki megbosszulta, 5-6. A hajrában már nem sikerült egalizálni, fájó vereséget szenvedtek a kék oroszlánok.

Koós Károly értékelése: Remek napot fogott ki az Aramis, az összes létező hibánkat megbüntették. A végén a létszámfölényes játékunkkal kapcsolatban lehet az a vélemény, hogy fölösleges volt, én szerintem viszont a futsal erről szól, hogy gyakorlatilag nüanszok döntenek. Ha bejön mennybe megyünk, most meg lefelé görbül a szánk. Szívüket és lelküket tették ki ma is a pályára a fiúk, nem érheti őket szemrehányás. Gratulálunk az Aramisnak, nekünk pedig már a pénteki meccsre kell fókuszálnunk innentől.

SG Kecskemét Futsal – Aramis SE 5-6 (0-1)
Férfi futsal NBI, 9. forduló
2021.10.25., 19:00
Messzi István Sportcsarnok

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1639025