Elvitte a pontokat a Nyírgyulaj

A kiesés elől menekülő Nyírgyulaj masszívan védekezett, és ami fontosabb, kegyetlenül kihasználta a lehetőségeket, így három ponttal távozhattak Kecskemétről.

Az első nagyobb lehetőség a Nyírgyulaj  előtt adódott, ám Rigó önfeláldozóan mentett. Szögleteket követően mindkét oldalon próbálkoztak a csapatok, ám a kapusoknak komolyabb dolga nem akadt. A 4. percben Hadnagy iramodott meg, s lőtt kiszorított szögből, Petró magabiztosan hárított. A másik térfélen Csoma próbálkozott, de ez csemege volt a hírös városiak portásának. A 7. minutumban Sallai csent labdát, s vezethette rá a kapura, a befejezés viszont pontatlan volt. Formás támadást vezetett a félidő derekán a hazai gárda, ám Hadnagy a kapu torkában nem találta el jól. Kontrát vezethetett nem sokkal később a Nyírgyulaj, Lapa lökete a kapufán halt el. Vendég időkérés után a 15. percben Sallai érkezett jól a röviden a szögletre, de ő is csak a kapufát találta el. A szünethez közeledve Ristic vállalkozott távolról többször, ám a védők mindig blokkolni tudták a lövéseit. A 20. minutumban kedvező szögből végezhetett el szabadrúgást az  SG Kecskemét, ám a lepattanóból a vendégek indulhattak meg, és Szabó Ádám higgadtan gurított a hálóba, 0-1. A kevés maradék időben mindent megtettek a kék oroszlánok, hogy egalizáljanak, ám nem jártak sikerrel. 

Lendületesen jött vissza a második felvonásra a hírös városi alakulat, s egy centerezésbe kiválóan tette bele a lábát Boznánszky, Petró viszont lábbal mutatott be bravúrt. Fél perccel később viszont már tehetetlen volt: Mánya forintos löbbölését Biró váltotta gólra, 1-1. A 24. minutumban egy lecsorgó labdára csapott le Lapa, s onnantól már könnyű dolga volt, 1-2. Rögtön egyenlíthetett volna Hadnagy, viszont lövése középre tartott, így nem járt túl a vendég portás eszén. Hajtott, küzdött a Kecskemét, rendre dolgozták ki a helyzeteket, a befejezéseknél viszont nem tudtak pontosak lenni. Megbosszulta magát a sok kimaradt lehetőség, s a 30. percben Szőcs tovább növelte a nyírgyulaji előnyt, 1-3. Koós Károly időt kért, s létszámfölényes taktikára váltottak. Biró először besárgult, majd mikor visszatért a pályára, kegyetlen nagy gólt akasztott a jobb felsőbe öt és fél perccel a vége előtt, 2-3. Tovább rohamoztak a kék oroszlánok, ám Biró második sárgája után emberhátrányba kerültek. A kegyelemdöfést a lefújás előtt vitte be a Nyírgyulaj, Csoma vette be Rigó kapuját, 2-4. 

Koós Károly vezetőedző értékelése: Nem szeretek a játékvezetőkkel foglalkozni, de ez már a sokadik olyan alkalom volt hazai pályán, amikor egy nagyon furcsa felfogásban fújták a meccset. Ez nem mentesít bennünket, hogy kikaptunk. Azt éreztem, hogy a Nyírgyulaj jobban akarta ma a győzelmet, mint mi. A helyzetkihasználásunk megint nem működött jól, fontos pillanatokban nem hoztunk jó döntéseket. 

SG Kecskemét Futsal – Nyírgyulaj Futsal 2-4 (0-1)
Férfi futsal NBI alsóház 5. forduló
2022.03.28., 19:00
Messzi István Sportcsarnok

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1720801