A Veszprém elvitte a három pontot Kecskemétről

Korai gólokkal sokkolta a kecskeméti publikumot a Veszprém, és a korán megszerzett háromgólos előnyt tartani is tudták a vendégek, így megérdemelten nyertek.

Biró Attila került helyzetbe rögtön az első percben, Spandler nagy bravúrral védett. A szögletből Pál Patrik tüzelt kapásból, ám picit lecsúszott lábáról a labda. A vezetést mégis a 4. helyre hajtó Veszprém szerezte meg kis szerencsével a 2. minutumban, 0-1. Vérszemet kapott a vendég gárda, és Gerencsér révén újabb gólig jutottak, 0-2. Rögtön időt kért a kecskeméti stáb, hogy rendezzék a sorokat. Nagy nyomás alá helyezték a veszprémi kaput, a befejezések, utolsó passzok viszont nem voltak elég pontosak a szépítéshez. Előbb Hadnagy járt közel, hogy megzörgesse a hálót, majd Ristic a kapu torkából sem tudta helyére terelni a játékszert. Ami az egyik oldalon nem jött be, az a másikon igen. A 10. percben már 0-3 állt a kijelzőn Felipe Everton találatát követően. A hírös városiak felpaprikázta inkább a háromgólos hátrány, és óriási erőket mozgósítottak. A 15. minutumban meg is lett az eredménye, és sikerült megtörni a jeget, 1-3. Rögtön érkezett viszont válasz, Fellembek kapott kiváló ütemben labdát, majd Rigót kicselezve lőtt a kapuba, 1-4. A félidő hajrájában is bőven akadtak lehetőségek a hazai oldalon, gól viszont nem esett.

Kecskeméti lövések nyitották a második etapot, és a mezőnyfölény góllá érett. A 23. percben Bencsik tetszetős csel után vette be Spandler kapuját, 2-4. Továbbra is a hírös városi gárda dominált, míg a Veszprém kontrákból igyekezett veszélyeztetni az előny tudatában. A számításuk bejött, ugyanis a félidő derekán Fridrich visszaállította a háromgólos differenciát, 2-5. Létszámfölényes taktikát is bevetettek a kék oroszlánok, hogy vissza tudjanak kapaszkodni. A 32. percben Hadnagy kapta meg a labdát a kapu előterében, és estében talált be, 3-5. Egykapuzott a házigazda, majd 5:33-mal a vége előtt időt kért a Veszprém. A hatodik kecskeméti szabálytalanság után tízméterest hibázott a vendég gárda, a felsőléc segítette ki Nyergest. Erőltette a korábban bevált stratégiát a Scoregoal, majd egy eladott labda után újabb tízméteres jöhetett, és ezt Kiss Milán már a jobb alsóba varrta, 3-6. Mindent megtett az SG Kecskemét, hogy közelebb kerüljön, ám a remekül védekező Veszprém nem engedte ki keze közül a győzelmet.

Marko Gavrilovic sportigazgató: Nem azon a szinten játszottunk, mint ami a valós tudásunk. Nem egy-két játékos nyújtott ma gyenge teljesítményt, hanem az egész csapat. A teljes felelősséget magamra vállalom, én hibáztam, nem készültünk fel a Veszprémből elég alaposan. Ma jobbak voltak egyértelműen, gratulálunk nekik. Ha úgy alakul, hogy velük kell a bronzért megküzdenünk, akkor szeretnénk megmutatni, hogy összességében mi vagyunk a jobb csapat.

SG Kecskemét Futsal – Veszprém Futsal 3-6 (1-4)
Férfi futsal NBI felsőházi rájátszás 9. forduló
2023.05.15., hétfő 18:30
Messzi István Sportcsarnok

https://futsalhungary.hu/meccs/1827022

advanced-floating-content-close-btn