Nyíregyházán kell megragadni az utolsó szalmaszálat

Rendkívül kiélezett a csata a dobogós helyezésekért az alapszakasz utolsó fordulóját megelőzően. Az SG Kecskemét Futsal számára még maradt egy lehetőség, hogy feljebb lépjenek a 4. helyről, ehhez viszont Nyíregyházán győzni kell, ha nem akarnak izgulni.

A tabellára tekintve látható, hogy egyetlen pont választja el a kecskemétieket a dobogótól. A 22. fordulóban riválisak egymással küzdenek meg, ugyanis az MVFC a Veszprémet fogadja.

Bárhogy is alakul az a mérkőzés, a kecskemétiek abban az esetben tudnak biztosan feljebb ugrani, ha győznek a Nyíregyháza vendégeként. (Pontazonosság esetén a győzelmek száma, majd a gólkülönbség, utána pedig a lőtt gól számít).

A helyzet azonban komplikált a kék oroszlánoknál, ugyanis a sárga és piros lapos eltiltások miatt alapjátékosait lesz kénytelen nélkülözni a szakmai stáb.

Marko Gavrilovic sportigazgató: A legutóbbi vereség miatt különösen fontos lesz ez az összecsapás számunkra. Még van esélyünk odaérni a dobogóra, de ahhoz mindenképp győznünk kell hétfőn. A Nyíregyháza a közelmúltban jó eredményeket ért el, köszönhetően a brazil légiósaiknak is. Ami nehezebbé teszi ezt a meccset, hogy öt játékosra sem számíthatok eltiltás miatt, és vannak még maródiak is a sorainkban. Ez egy történelmi meccs lesz a klub életében, hiszen az NBI-es keret mezőnyjátékosai mellé az utánpótlásból nevezünk fiatalokat, akik a héten kapcsolódtak be a felnőttek munkájába teljes intenzitással. Azt nem mondhatom, hogy mi vagyunk a favoritok, hiszen az előbb taglalt helyzet nem egyszerű, de aki pályára lép, az az utolsó leheletéig fog küzdeni, hogy dicsőséget szerezzünk Kecskemétnek, és a lehető legjobb pozícióból várhassuk a felsőházi küzdelmeket.

Á Stúdió Futsal Nyíregyháza – SG Kecskemét Futsal 
Férfi futsal NBI alapszakasz 22. forduló
2023.02.13., hétfő 19:00
Continental Aréna – Nyíregyháza