27.
NOV.
Az előző fordulóval véget ért az alapszakasz első köre, így a Gödöllő

Az előző fordulóval véget ért az alapszakasz első köre, így a Gödöllő elleni már a visszavágók sorához sorolható. Az ötgólos meccsen csak Scoregoal játékosok találtak be, igaz, volt mikor saját kapujukba.

Cserenkó Szabolcs távozása után a Gödöllő elleni meccset sem lehetett a biztos győzelmek táborába sorolni, nem lehetett tudni, hogy a játékosok mennyire fognak tudni felpörögni az események után. Az elszántság azonban nem hiányzott, ha szűkös kerettel is, de bátran mentek neki a péntek esti, idegenbeli bajnokinak. A hírös városiak végig domináltak, de vagy a hálóőr védett óriásit, vagy centikkel kerülte el a kaput a játékszer. A hazaiak főleg kontrákból lódultak meg, és az egyik ilyen végén Marozsi szerencsétlenül tette bele a lábát egy centerezésbe, a labda pedig a Scoregoal kapujába vágódott a 18. percben, ezzel kialakítva az első félidő eredményét, 1-0.

Fordulás után még masszívabb védekezéssel találta szemben magát a Kecskemét, de a 31. percben aztán megtört a jég: gyönyörű labdajáratás után Marozsi érkezett, és passzolta be a lasztit, 1-1. A gól láthatóan áttört egy gátat, és eztán felszabadultabban játszottak a hírös városiak. Ennek köszönhetően Móra cselezte végig magát higgadtan a bal oldalon, majd pimasz mozdulattal juttatta a labdát a gólvonalon túlra, 1-2. Nem sokkal később előkészítőként jeleskedett: Dobosi lábára varázsolta oda a labdát egy szögletet követően, aki így 1-3-ra módosította az állást. A hazaiak egy lapra feltéve mindent kijöttek öt emberrel mezőnybe, de ez megbosszulta magát. Gavula volt szemfüles, majd egy félpályányi távot nyargalva lőtt az üres kapuba, ezzel eldöntve a pontok sorsát, 1-4.

Koós Károly megbízott edző értékelése: Az idő rövidsége miatt próbáltuk inkább mentálisan felrázni a fiúkat. Az első félidőben ez látszódott is, ment mindenki, dominálni tudtunk. Nem volt szerencsénk, pontatlanunk voltunk, az öngól is rosszkor jött, de fel tudtak állni a srácok. A fordulás után már sikerült belőni a helyzeteket, megérdemelten győztünk, gratulálok a csapatnak!

Covritas Futsal Gödöllő – Scoregoal Kecskeméti FC 1-4 (1-0)
férfi futsal NB II., keleti-csoport, 12. forduló

gsz.: Marozsi (18. öngól, 31.), Móra (33.), Dobosi (36.), Gavula (38.)