3.
OKT.
A második félidőben ébredtek csak fel a kecskeméti futsalosok, és szerencs

A második félidőben ébredtek csak fel a kecskeméti futsalosok, és szerencsére még volt idejük fordítani a kiválóan játszó MVFC II. Berettyóújfalu ellen.

Nagyon körülményesen szőtte támadásait az első félidőben a hírös városi alakulat, nagyobb helyzetig el sem tudtak jutni az agresszívan védekező Berettyó ellen. A vendégek labdaszerzésekből, gyors passzokkal indultak meg, és az egyik ilyen után lőtték be a labdát a szélről, ami végül Szabó Szabolcs lábáról került be a hazai kapuba, 0-1. Az első felvonásban inkább a küzdelem dominált, így további fontos mozzanatokról nem tudunk beszámolni.

A szünet után harapósabban jöttek ki a Scoregoal játékosai, ám az előrejáték továbbra is döcögött. Az egyébként lelkesen játszó Marsa Levente egyéni megoldása kellett ahhoz, hogy egalizálni tudjon a Kecskemét, szép cselek után 1-1-re módosította az állást. Nem sokáig kellett várni a válaszra, kettő perccel később, a 27. percben egy nagy védelmi hibát használtak ki a vendégek, és újra magukhoz ragadták a vezetést, 1-2. Az elkerülhető gól nem fogta meg a hírös városiakat, és ha szerencsével is, de gyorsan egyenlíteni tudtak: Pánczél vágott be egy lecsorgó labdát, a 31. percben, 2-2. Újra nyílttá vált a mérkőzés, és a meccs ezen periódusában ellenfele felé tudott kerekedni mezőnyben a Scoregoal. A fölényt sikerült is gólra váltani, Gavula-Recte Levente gyorsaságát kihasználva ugrott meg, majd a kapus mellett eltolva szerezte meg a vezetést csapatának, 3-2. A végjátékban nyomott a Berettyóújfalu, de Peltzer a helyén volt, így maradt az egygólos különbség, így a Scoregoal ha nem is látványos játékkal, de megszerezte a három egységet.

Cserenkó Szabolcs vezetőedző értékelése: - Az első félidőt odaajándékoztuk a vendégeknek. Minden elismerést megérdemelnek a Berettyó fiataljai, hiszen lendületes futsalt játszottak. A második játékrészben már az eszünk és szívünk a helyén volt, ehhez természetesen kellett egy fejmosás a szünetben. Némileg a szerencse is mellénk állt, így tudtunk győzni, ha nagyon szigorúan tekintjük, akkor ez egy ikszes meccs lett volna.

 

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club - MVFC II. Berettyóújfalu 3-2 (0-1)férfi futsal NB II-keleti csoport, 5. forduló

gsz.: Marsa, Pánczél, Gavula; illetve Szabó Sz. (öngól), Kondás.