17.
JAN.
Könnyed győzelem az UTE ellen

Hétfőn este a Messzi István sportcsarnokban 9-2-re győztek a kecskeméti futsalosok a “kis” Újpesttel szemben.

Esélyeshez méltóan bekezdett a Scoregoal, és Ferenczi révén már a 2. percben vezetéshez is jutottak. A vendég lila-fehérek elég foghíjasan érkeztek a hétfő esti bajnoki összecsapásra, ám mindent megtettek, hogy megnehezítsék a Kecskemét dolgát. Kellemetlen védekezéssel, és főleg kontrákkal operáltak, ám így sem tudták megakadályozni, hogy sorra alakítsa a helyzeteket a hazai gárda. Gól azonban már csak egy esett az első felvonásban: Kovács József lába sült el a 9. percben, így 2-0-al mehettek a szünetre a csapatok.

Újpesti helyzettel indult a második játékrész, ám Gyenes nagyot nyújtózkodva tudott menteni. Eztán kinyílt a kecskeméti gólcsap, amelyet Valkai nyitott meg, mégpedig első Scoregoal színekben szerzett találatával. Nem sokkal később Marozsi centerezett volna, ám senki nem ért bele passzába, így a játékszer a bal alsóban kötött ki, 4-0. Az első etaphoz hasonlóan kapujához szegezte ellenfelét a hírös városi alakulat, így három perc alatt sikerült újabb három góllal terhelni a fővárosiak kapuját. Kovács Zsolt önzetlen passzát Marsa pofozta be közelről, majd Györe mutatott be szép szólót, őt pedig ismét Marsa követte. A hajrában sem maradtunk látványosság nélkül, hiszen az UTE szépített, majd Móra is feliratkozott a gólszerzők közé. A legvégén Valkai duplázta meg találatai számát, kettő másodperccel a lefújás előtt pedig még egy szerencsétlenül megpattanó löket vágódott Gyenes kapujába, így kialakítva a 9-2-es végeredményt.

A Scoregoal Kecskeméti Futsal Club tehát 2017-ben eddig veretlen, ám az igazi erőfelmérő pénteken jön, ugyanis a Dunakeszi Kinizsihez látogatnak. A rangadóra szurkolói buszt is indítanak, amelyre az info@scoregoal.hu címen lehet jelentkezni.

Cserenkó Szabolcs, a Kecskemét vezetőedzője: – Tudtuk, hogy mi vagyunk az esélyesebb csapat, bár picit féltem is ettől a találkozótól, hiszen fél szemmel már a pénteki, Dunakeszi elleni derbire is hangolódunk. Szerettem volna, ha egy pörgős, kevés érintős meccset tudunk játszani. Ha a végén nem kapjuk ezt a két elkerülhető gólt, akkor teljes mértékben elégedettek lehetnénk. Nagyon bízom benne, hogy pénteken több szerencsénk is lesz, most ezzel hadilábon álltunk.

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – UTE 9-2 (2-0)
NB II. futsal, közép-keleti-csoport

Kecskemét gólszerzői: Ferenczi, Kovács J., Valkai 2, Marozsi, Marsa 2, Györe, Móra.