Most kell megmutatni, hogy ott a helyünk a felsőházban

Rendkívül kiélezett a férfi futsal NBI alapszakasza, egyetlen pontnak is óriási jelentősége lehet a végelszámolásnál. Az SG Kecskemét Futsal számára élet-halál mérkőzések következnek, vasárnap tévés mérkőzésen (16:00 M4Sport+, a Duna World helyén) lehet az első lépést megtenni a felsőház elérése érdekében.

A két együttes őszi összecsapásán a szombathelyiek győztek 5-1-re a Messzi István sportcsarnokban, így a revans vágya plusz motivációt is adhat a kék oroszlánoknak.

A vasiaknál felütötte a fejét a koronavírus, így már csütörtökön sem tudtak a legerősebb összeállításukban pályára lépni az Újpest ellen. Ennek ellenére a fővárosiak csak egyetlen góllal bizonyultak jobbnak (3-2) hazai pályán, így kijelenthető, hogy a Bajnokok Ligáját is megjárt Haladás továbbra is komoly ellenfél a nehézségeik ellenére is.

A Kecskemét vezetőedzője, Koós Károly szerint itt a lehetőség, hogy megmutassák, hogy ott a helyük a felsőházban:

-Az alapszakasz hajrájához érkeztünk, rendkívül tömör a mezőnyben. Egy pontra vagyunk a 2. helytől és most a 7. pozíciót foglaljuk el. Erre nem volt példa a szezon során, furcsa is most a tabellára tekinteni. A feladat adott. Ha a felsőházban szeretnénk szerepelni majd a folytatásban, akkor a következő három meccsen a lehető legtöbb egységet kell megszereznünk. Ezt vasárnap elkezdhetjük Szombathelyen. Mivel tévés mérkőzés lesz, úgy gondolom, hogy nem is kell plusz motiváció, ám emellett persze az előbbieket említve most kell bebizonyítanunk, hogy igazi csapat vagyunk, és a nehéz helyzeteket is megoldjuk közösen. Tudjuk, hogy a Haladásnál lesznek hiányzók a koronavírusos megbetegedések miatt, ám mikor mi kényszerültünk nélkülözni meghatározó játékosokat, és hasonló helyzetben voltunk, akkor is a mérkőzés végén csak az számított, hogy ki szerezte meg az értékes pontokat. Ninoslav Aleksiccsel a közelgő Európa-bajnokság miatt most sem számolhatunk. A Haladás bő kerettel rendelkezik, csütörtökön Újpesten is megmutatták, hogy erős gárdát alkotnak, úgyhogy nekünk is maximális fegyelem kell majd vasárnap. Nehéz mérkőzés lesz, de bízom a csapatban, és kecskeméti sikerre számítok! – nyilatkozta a hírös városiak trénere.

Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal 
Férfi futsal NBI, 16. forduló
2022.01.16., 16:00
Haladás sportcsarnok