Drámai csata után 3 fontos pont Újpestről

Két veretlen gárda csapott össze a férfi futsal NBI harmadik fordulójában Újpesten. Az SG Kecskemét Futsal többször is eldönthette volna a találkozót, ám végül nyolc másodperccel a vége előtt sikerült meglőniük a fontos 3 pontot jelentő gólt.

Mindkét együttes nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe, majd aztán Suscsák a 3. percben megszerezte egy kapu előtti kavarodás után a vezetést az Újpestnek, 1-0. Riadót fújtak a kecskemétiek, és kisebb-nagyobb helyzetekig el is jutottak, az egyenlítés azonban elmaradt. A házigazdák sem vettek vissza, kontrákból rendre veszélyeztetni tudtak. Az SG Kecskemét nyomása végül a 11. minutumban góllá érett: Biró bombájával 1-1-re módosult az eredmény. Zsolnai a kapuban tartotta életben a fővárosiakat egy darabig, majd aztán Pálra ívelték a labdát egy szögletnél a hírös városiak, aki szépen lőtte ki a jobb alsót a 14. percben, 1-2. Időt kértek az újpestiek, és nagy energiákat mozgósítottak, ám csak kapufáig jutottak, így egygólos vendég vezetéssel zárult az első húsz perc.

Fordulás után Pál távoli löketeivel borzolta a fővárosi publikum kedélyeit, de a lila-fehérek megúszták kapott gól nélkül. A lüktető iramból nem vettek vissza az együttesek, és mindkét kapuban bravúrokra volt szükség, hogy az eredmény változatlan maradjon. A 29. percben Mánya harcolt ki szabadrúgást, a labda mögé Pál állt oda, és higgadtan oldotta meg a kínálkozó lehetőséget, 1-3. Nem esett össze az Újpest, s nem sokkal később Sergio révén szépített, 2-3. Öreglaki szerzett aztán labdát a félpályán a 33. percben, majd tálalt Hadnagy elé, aki kíméletlen volt, 2-4. Nem sokáig örülhetett az SG Kecskemét Futsal, ugyanis Sergio újra megvillant, 3-4. A hajrában létszámfölényes játékra váltott a hazai gárda, és egalizálni is tudtak, Sergio volt újra eredményes, 4-4. A kék oroszlánok azonban agresszívan mentek a győzelemért: Hadnagy szép cselek után tette ki a szélre Bencsiknek, egyből centerezett Risticnek, aki belőtte nyolc másodperccel a vége előtt a győzelmet jelentő gólt, 4-5.

Marko Gavrilovic sportigazgató értékelése: Ahogy az előzetesen várható volt, két nagyon jó csapat küzdelmét hozta a mérkőzés. Nagyon rosszul kezdtünk, de utána sikerült visszatérnünk arra az útra, amit előzetesen elterveztünk, és fordítottunk. Utána még tovább növeltük előnyünket, és el is dönthettük volna a mérkőzést korábban, ám rengeteg helyzetet puskáztunk el. Erőre kapott a kiváló erőkből álló Újpest, és vissza is jöttek a mérkőzésbe. 4-4-nél már mindenki úgy gondolta, hogy vége a meccsnek, viszont volt bennünk tartás, és egy kontrából megszereztük a győzelmet. Büszke vagyok a fiúkra, örülünk a sikernek, és a három pontnak. Dolgozunk tovább, hogy minden egyes mérkőzésen egy lépéssel közelebb kerüljünk céljainkhoz.

Újpest FC – SG Kecskemét Futsal 4-5 (1-2)
Férfi futsal NBI alapszakasz 3. forduló
2022.09.02., péntek 20:40
UTE Labdarúgó Akadémia

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1739201