A második edzőmeccset sikerrel vettük

Az augusztus 14-én rajtoló bajnoki évad előtti felkészülés második edzőmeccsét az NBI egyik újonca, a PTE-PEAC ellen vívta az SG Kecskemét Futsal csütörtökön este zárt kapuk mögött. A kiváló iramú összecsapáson 7-2-es hírös városi siker született.

Az első pillanatoktól fogva magához ragadta a kezdeményezést az SG Kecskemét Futsal, és már a 2. percben megszerezték a vezetést Fekete révén, 1-0. Továbbra is a házigazda dominált, ennek pedig a 7. minutumban lett meg a gyümölcse, újra Fekete volt eredményes Tomic remek passza után, 2-0. A helyzetek megvoltak, ám újabb gólra a félidő hajrájáig kellett várni. Formás támadás végén Bencsik tessékelte be a játékszert a hálóba a 16. percben, 3-0. Nem sokkal később szépített a pécsi alakulat, 3-1-gyel mehettek szünetre a felek.

Hasonlóan az első játékrészhez, a másodikban is gyorsan eredményes tudott lenni az SG Kecskemét Futsal. Biró megpattanó lövése tréfálta meg a vendégek kapusát, 4-1. A 24. minutuman Kajtárnak készítették le a labdát, ő pedig kíméletlenül varrta be a hálóba, 5-1. Az olykor parázs hangulatú felkészülési összecsapáson sorjáztak a hazai helyzetek, a befejezések viszont pontatlanra sikerültek. A jég a 36. percben tört meg, ekkor Milosavljevic villant, 6-1. Honfitársa, Tomic sem akart lemaradni, gyorsan 7-1-re növelte a differenciát. A végén még egy PTE-PEAC gól esett, ezzel kialakítva a 7-2-es végeredményt.

Vasárnap a lakiteleki Hungarikum Ligetben lépnek pályára a kék oroszlánok a bajnoki címvédő Haladással szemben. Az edzőmeccs nyilvános lesz, a belépés díjtalan.

Marko Gavrilovic sportigazgató: Hasonlított ez a mérkőzés a tavalyi évünk bizonyos periódusaira. Gondolok itt arra, hogy rengeteg helyzetünk volt, de sokat nem tudtunk gólra váltani. Ettől függetlenül egy remek edzőmeccsen vagyunk túl, az eredmény magáért beszél. Látjuk, hogy miben kell még javulnunk az augusztus 14-i bajnoki rajtig, ezekre a területekre kell fókuszálnunk.

SG Kecskemét Futsal – PTE-PEAC 7-2 (3-1)
2023.08.03. 19:30
NBI-es felkészülési mérkőzés

SG Kecskemét gólszerzők: Fekete 2, Bencsik, Biró, Kajtár, Milosavljevic, Tomic.